Másság

2019. július 22. 08:10

Ez a liberális szabadságeszmény: legyen mindenki nemtelen, személytelen, otthontalan, hazátlan.

2019. július 22. 08:10
Dippold Pál
Dippold Pál
Magyar Hírlap

„Az ellenzék nem tud szabadulni több évtizedes tételmondatától, amit bizonyos Kornis Mihály nevű írójuk fogalmazott meg. A bennfentesen Mityunak szólított jeles fanyalgó kimondta: »Mi, liberálisok, sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket.«

Helyben vagyunk. Az emberi történelem mindenkori alapkérdésénél. Hogy a szeretet vagy a gyűlölet irányít.

A józan többséget az előbbi. A viszálykeltő, békétlen kisebbséget az utóbbi. Nekik az ország, a nemzet, amelyik felnevelte őket, nem számít. Nincs szükségük rá. Ugyanígy nem kell nekik a család, legalábbis a normális, ahol az apa férfi, az anya nő, a gyerekek meg kis­fiúk és kislányok. Nekik ennél bonyolultabb együttesek a jók: szülő 1., szülő 2., szülő 3., 4., 5., vagy még több. Velük ellesznek a meghatározhatatlan nemű kicsike emberpalánták, akikből majd csak lesznek valakik. Aztán szabadon átváltozhatnak másvalakivé. Ez a liberális szabadságeszmény: legyen mindig mindenki más, mint aki. Nemtelen, személytelen, otthontalan, hazátlan. Minél több fosztóképzős jelzőt tudunk ráaggatni, annál liberálisabb. Egyre gyanúsabb ez a mérhetetlen vehemencia, amivel a másságokat akarják ránk erőszakolni. Csak nem olyan világot próbálnak maguknak kialakítani, ahol majd csak egyféle másság lehet?

Ez pedig nem más, mint a saját, önző diktatúrájuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2019. július 23. 08:33
Az a fajta másság, amiről az írás szól, a következőképpen fog kinézni ha nem vigyázunk (pár "ötlet", Kim Stanley Robinson Nubula-díjas 2312 című - huh - Sci-fi regényéből): a főhősnő, mikor a Merkúr alagútrendszerében meg akarják kamatyolni, felkiált: oh nem, én foglak megkamatyolni téged, mivel hermafrodita vagyok. A szexre specializálódott aszteroidán melyet persze lakhatóvá tettek, az emberek körbeállva élvezkednek, mindenki megkamatyolja a mellette állót nemtől, életkortól függetlenül. Az emberek agyába épített mini számítógépek segítik a felek gondolkodását - kavabusok - melyek egy titkos órán kikapcsolják gazdáik agyát és egymással kezdenek el kommunikálni. A Földi egyetlen globalizált államban egyesült ám sajna - liberálisok fogják be fülüket - a bolygókat bizony-bizony etnikai alapon uralják, a Mars a kínaiaké, a Vénusz az indiaiaké és így tovább. Hogy tetszik?
IV. Fawkes
2019. július 22. 15:27
Valamint jellemtelen, gyökértelen, sorstalan is.
Mich
2019. július 22. 12:19
legyen mindenki nemtelen, fajtalan, becstelen...
matykox
2019. július 22. 11:46
Where freedom is give, liberties are taken - mondogatják az eszement internáci libsik. Holott a valóságnak épp fordítottját igyekeznek ráerőltetni az emberiségre: Where liberties are given, freedom is taken - away.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik