Mi Siklósi Gergely titka?

2019. július 21. 11:34

Pircs Anikó
Nemzeti Sport

Jó a képzelőereje, és erősen hisz a teremtő képzeletben, a vizualizáció erejében.

„Siklósi Gergelynek kivételes adottságai vannak – és nem csak a víváshoz. Arról, hogy drótkötélből vannak az idegei, mindenki meggyőződhetett, aki a fiatal vívó meccseit megnézte a budapesti világbajnokság férfi párbajtőrversenyében. Kétszer is hosszabbításban, aranytussal nyert, a döntőben meg 35 másodperccel a vége előtt háromtalálatnyi hátrányban, három másodpercen belül adott három tussal fordított – s ha már a kvalitásokról értekezünk –, mindig más és más megoldást előhúzva a repertoárjából.

Ugyancsak kitűnő szintetizáló képessége van a tapolcai nevelésű, pályafutását a Bp. Honvéd színeiben kiteljesítő párbajtőrvívónak, aki a rá zúduló temérdek információból ki tudja választani a számára hasznosakat, hogy azokat a megfelelő pillanatban előhúzva a maga javásra fordítsa. Ebből a tudásból meríthetett a Pak Szang Jung elleni asszóban: emlékszünk, a dél-koreai győzte le Imre Gézát a riói olimpia döntőjében, és utóbb Siklósi elárulta, számtalanszor átvette már egyesülete sportigazgatójával annak a döntőnek a történéseit. (...)

Valamennyi közül azonban a leginkább lenyűgöző a fiatal sportoló azon képessége, amelyet mentáltréningeken fejleszt. Azt mondja, jó a képzelőereje, és erősen hisz a teremtő képzeletben, a vizualizáció erejében. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151927

Ajánljuk még a témában