Forgassuk vissza az idő kerekét, avagy mi változott 2011 óta?

2019. július 21. 10:50

Bodzsár Gyula
Felvidék Ma

Mutatkozik-e valós igény a szlovákiai magyar választók körében a két párt közötti koalíciókötésre?

„Az MKP továbbra is nyitott a tárgyalásokra. Berényi kijelentette: »A mostani folyamat is nehéz, de még nincs vége. Ha a politikusok érezni fogják, hogy van igény a szlovákiai magyar választók között a két párt közötti koalíciókötésre, elképzelhetőnek tartom a jelenlegi helyzetváltozást. Az MKP Országos Tanácsának döntése is erről szól. A múltban is úgy volt, hogy ha a politikus kimondja a véleményét, ám érzi, hogy a választók igénye más, akkor hajlamos a változtatásra, és erre módja is van. Úgy érzem, egy nagyon komoly igény megfogalmazása, egy alulról jövő kezdeményezés esetén talán a Most-Híd álláspontja is változhat.«

Ha a fenti citátumokból kihagytam volna az évszámot, az időpontokat és a pártelnökök nevét, a kedves Olvasó első pillantásra azt gondolhatta volna, hogy a jelenlegi helyzetet vázoltam. Adódik a kérdés: Hol tartanak most, 2019 nyarán a két jelentős magyar párt közötti tárgyalások a 2020-as parlamenti választásokon való indulást illetően? Netán ott, ahol 2011 őszén abbamaradtak? Mutatkozik-e valós igény a szlovákiai magyar választók körében a két párt közötti koalíciókötésre?

Ha rajtam múlna, a felvidéki választók körében közvélemény-kutatás, azt ne mondjam, nemzeti konzultáció formájában keresném a kérdésre a választ. Félő, hogy erre már sem akarat, sem idő nincs.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151925

Ajánljuk még a témában