Valaki vegye le Ursula von der Leyenről a narancsszemüveget!

2019. július 19. 11:43

Ujhelyi István
Facebook
Leyen most már jóval megengedőbben beszélt a jogállamiságot lábbal tipró tagállami kormányokkal kapcsolatban.

„Sajátos és sokatmondó interjút adott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a The Guardian című lapnak. Ugyan a parlamenti beszédében még a jogállamiság harcias védőnek mutatta magát – ezzel is udvarolva a megválasztása kapcsán még bizonytalan képviselőknek –, most azonban már mintha hátrébb lépne ebből a pozícióból. Leyen most már jóval megengedőbben beszélt a jogállamiságot lábbal tipró tagállami kormányokkal kapcsolatban (szerinte »megértőbbnek« kell lenni), ráadásul – mintha csak a narancsos propaganda kiadványokból olvasta volna fel – a menekültválságot és annak kezelését hozta összefüggésbe a jogállami kifogásokkal.

Mintha bármi köze is lenne a menekültválságnak ahhoz, hogy a magyar vagy éppen a lengyel kormány milyen módon gyalulja szét a demokratikus intézményrendszert és épít ki hibrid rezsimet saját hazájában. Nekünk nem menekültvitánk van az orbáni rezsimmel! Ursula von der Leyen vagy nincs képben az Unió ezen szegletében zajló folyamatokkal vagy szépen besétált az orbáni agymosó rendszer csapdájába és hagyja magát megvezetni a fakenews-gyárak szlogenjeitől. Jó lenne, ha valaki levenné Ursula von der Leyenről a narancsszemüveget, nekünk ugyanis nem menekültügyi vitánk van a NER-rel!

Az orbáni rezsim azért összeférhetetlen az Európai Unióval, mert egy autokrata maffiaállam, amely ellopja az emberek pénzét, szociális rabszolgaságba taszítja és megfosztja őket egyenlő jogaiktól! Nem a menekültkvóta körül kialakult vita miatt hagyta el sok százezer fiatal Magyarországot; nem a menekültválság kezelésének megítélése miatt nincs tisztességes orvosi ellátás a magyar kórházakban és végképp nem a menekültek vitatott elosztása miatt kell az uniós támogatások minden egyes eurócentjét Mészáros Lőrincnek vagy az Orbán-család rokoni és baráti körének leosztani!

Akinek volt kétsége amiatt, hogy miért nem volt szabad támogatni Ursula von der Leyen – az állam- és kormányfők hátsó szobákban meghozott, antidemokratikus sunyi alkujának eredményeképp ránk erőszakolt – megválasztását, hát most újabb érveket kaphatott.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 275 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Be kell vallanom, hogy néha arra gondolok, hogy Szanyi valamivel jobb lenne az EP-ben. De ha az MSZP-ben úgy gondolták, hogy jobb nekik is, ha U.I. minél távolabb van ...

Válaszok:
Senye Péter | 2019. július 19. 12:53

Ding-dong, bimm-bamm, - verd félre a harangot, Pityu!

Hihihihihihihihihihihihihihihihihihi. Szeggyé hangyát.

Ujhelyi naponta újratervez, keresi a kedvező narrációt.

:-)))


Tök mindegy, István, hogy éppen mit posztolgatsz a facebookon. Rövidesen hazarendel a gazdi, és az elvtik fejjel lefelé merítenek a szeviépes fürdőkádadba.

Lassan képtelen vagyok követni, Újhelyi álláspontját Leyennek kapcsolatban. kb. 5 percenként változik.

Ja, ja, nem is olyan sok az az öt év...

Addigra Pistánk hátán púp nő a sok harangozástól és mandátuma lejártával mehet Notre Dame elé Quasimodot alakítani a turistáknak.

Válaszok:
Negue | 2019. július 19. 13:36

Újhelyi elődeinek nem kellett volna 1990-ben lenullázni a hazai gazdaságot, most nem kéne külföldi befektetőket fogadnunk. Ha az MSZP az SZDSZ-szel együtt elintézte, hogy ne tudjunk magunknak munkát adni, akkor hogyan kéne bánni azokkal, akik munkát hoznak ide?

Kezdi magát rosszul érezni. Annyira vágyott rá hogy Timmermancsos bácsi oldalán együtt rugdossák Magyarországot, még az se zavarta, hogy a bácsi kétszeri áldásos látogatásának köszönhetően lekampányolta a pártját 6 %-ra! Tényleg Régihülye.

Az még tegnap volt. Most nagyot csalódott, hogy nem a szokásos velejéig romlott társaságot látja maga körül...bár ahogy a három nőt elnézem....lesz hova fordulnia megértésért, és majd együtt áskálódnak elkeseredetten.

Ennyire jellemtelen szarházi. Tegnap még itt dicsérgette, hogy milyen tartalmas beszéde volt, nem olyan silány mint Orbáné. Erre ma, azért mert az első megnyilvánulásai nem tetszenek őfelségének, rögtön elkezdi cikizni. Nem baj hamar megismerik. Akik még eddig nem ismerték. A primitívségük miatt rögtön kibújik a szög a zsákból.

Újhülye így járt.

Azelőtt volt még smogger is.

Persze, lop. Már el is lopott mindent, semmi nincs, üres az ország, semmi nem működik, csak tudnám, miből van a növekedés, mitől alacsonya hiány, miből vannak fejlesztések. De te biztosan tudod a tutit.

Pista itthon rosszul harangozott, mindössze egy mandátumra futotta, ezt megtartotta magának, ő már jól járt. Kinn pedig vicsorít, mint a sarokba szorult patkány, ha már bedobták ezt a köztudatba. Ő ezt harangozásnak hívja.

Igaz, meg talán ő volt kohntalan is.

Az mszp csúcsjelöltje. Szanyi Kapitány meg toporzékol.

Ez az ember már 20 éve keményen orbánfóbiád! Pedig akkor még nem volt NER, nem volt új alkotmány, nem volt bevándorlási válság... stb.
Így most ez az ember hiteltelen!!!
Tehát neki kell levonni azt a bizonyos szemüveget!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés