Valaki vegye le Ursula von der Leyenről a narancsszemüveget!

2019. július 19. 11:43

Leyen most már jóval megengedőbben beszélt a jogállamiságot lábbal tipró tagállami kormányokkal kapcsolatban.

2019. július 19. 11:43
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Facebook

„Sajátos és sokatmondó interjút adott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a The Guardian című lapnak. Ugyan a parlamenti beszédében még a jogállamiság harcias védőnek mutatta magát – ezzel is udvarolva a megválasztása kapcsán még bizonytalan képviselőknek –, most azonban már mintha hátrébb lépne ebből a pozícióból. Leyen most már jóval megengedőbben beszélt a jogállamiságot lábbal tipró tagállami kormányokkal kapcsolatban (szerinte »megértőbbnek« kell lenni), ráadásul – mintha csak a narancsos propaganda kiadványokból olvasta volna fel – a menekültválságot és annak kezelését hozta összefüggésbe a jogállami kifogásokkal.

Mintha bármi köze is lenne a menekültválságnak ahhoz, hogy a magyar vagy éppen a lengyel kormány milyen módon gyalulja szét a demokratikus intézményrendszert és épít ki hibrid rezsimet saját hazájában. Nekünk nem menekültvitánk van az orbáni rezsimmel! Ursula von der Leyen vagy nincs képben az Unió ezen szegletében zajló folyamatokkal vagy szépen besétált az orbáni agymosó rendszer csapdájába és hagyja magát megvezetni a fakenews-gyárak szlogenjeitől. Jó lenne, ha valaki levenné Ursula von der Leyenről a narancsszemüveget, nekünk ugyanis nem menekültügyi vitánk van a NER-rel!

Az orbáni rezsim azért összeférhetetlen az Európai Unióval, mert egy autokrata maffiaállam, amely ellopja az emberek pénzét, szociális rabszolgaságba taszítja és megfosztja őket egyenlő jogaiktól! Nem a menekültkvóta körül kialakult vita miatt hagyta el sok százezer fiatal Magyarországot; nem a menekültválság kezelésének megítélése miatt nincs tisztességes orvosi ellátás a magyar kórházakban és végképp nem a menekültek vitatott elosztása miatt kell az uniós támogatások minden egyes eurócentjét Mészáros Lőrincnek vagy az Orbán-család rokoni és baráti körének leosztani!

Akinek volt kétsége amiatt, hogy miért nem volt szabad támogatni Ursula von der Leyen – az állam- és kormányfők hátsó szobákban meghozott, antidemokratikus sunyi alkujának eredményeképp ránk erőszakolt – megválasztását, hát most újabb érveket kaphatott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 282 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. július 21. 18:46
Ujhelyi Győzike végzi a gyászmunkát...
I am being lied to
2019. július 20. 19:03
Újhelyi: a szavaid (fröcsögéseid) végképp devalválódtak, lyukas garast sem érnek. Más eszközöd nincs, esetleg húzd meg a hölgy haját, verd le a szemüvegét, paskold meg a fenekét. Vagy inkább idd le magad. Vesztettél.
syphax
2019. július 20. 17:54
"..Leyen most már jóval megengedőbben beszélt a jogállamiságot lábbal tipró tagállami kormányokkal kapcsolatban." Ez alighanem igaz. És azért igaz, mert Frau von der Leyen "rájött", hogy akiről azt dumálták be Neki, hogy "odasüss(!): ők a jogállamiságot lábbal tipró tagállami kormányok" VALÓJÁBAN SEMMIT NEM(!!!) TIPORNAK LÁBBAL, LEGKEVÉSBÉ A "JOGÁLLAMISÁGOT"! Szóval leesett a hölgynek a húszfillér, hogy az ilyen "lábbal tiprásos" óhéber dumával ÁTVERIK! TUDNIILLIK, HOGY ABBÓL SEMMI NEM IGAZ! És most már erre Ő maga is rájött, ezért "lejjebb csavarta" a hamis hangszórón a hangerőt.
oskar
2019. július 20. 16:14
Ez az ember már 20 éve keményen orbánfóbiád! Pedig akkor még nem volt NER, nem volt új alkotmány, nem volt bevándorlási válság... stb. Így most ez az ember hiteltelen!!! Tehát neki kell levonni azt a bizonyos szemüveget!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik