Robotok

2019. július 19. 10:12

Talán mégsem minden állampolgára annyira buta ennek az országnak, amennyire azt odafönt elképzelik.

2019. július 19. 10:12
Juhász Dániel
Népszava

„Szakgimnázium. Mennyivel jobban hangzik, mint a szakközépiskola, röviden »szakközép«. Ha már úgyis a végletekig lebutítjuk a képzést, legalább adjunk a suliknak valami jobban csengő nevet, hadd higgye a sok birka, hogy valami jobbat kap a gyereke. Ráadásul könnyebb bekerülési feltételekkel, mint azokba a fránya »hagyományos« gimnáziumokba, amiktől mindenki úgy odavan. Ez lesz a megoldás, ez lesz a menő!

Valami ilyesmi járhatott a kormányzat és nem utolsó sorban az iparkamara tudorainak fejében, mielőtt 2016-ban átszabták a szakképzést azzal a céllal, hogy ismét legyen menő szakmát tanulni. A terv mégsem jött be, talán mégsem minden állampolgára annyira buta ennek az országnak, amennyire azt odafönt elképzelik. Hiába keresztelték az XY Szakközépiskolát XY Szakgimnáziummá, az XY Szakiskolát XY Szakközépiskolává, ha a tartalom lényegében nem változott – illetve amiben változott is, sokkal bizonytalanabb lett, mint eddig.

Nemcsak hogy a tömegek maradtak el, de a szakképző intézményekben tanulók száma is tovább apadt az elmúlt néhány évben. Közben a gimnáziumokba járók száma lassú, de biztos emelkedésnek indult annak ellenére is, hogy az országban egyre kevesebb az iskoláskorú gyerek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. július 20. 06:45
Az ilyen büdös lábú komcsikölykök nézik le a népet, kivált a szakmunkásokat, a szakembereket. Mi bajuk van velük? Egy médiaszakos, vagy a CEU lepkefingkutató szakon végzett mennyivel különb annál aki szakmunkásként XXI. századi gépeket kezel? Miért zsákutca ez egy ember életében?
tango47
2019. július 19. 16:34
Nem tudom, hogy a posztoló miket olvas, de visszaköszön a 444 kommentelő népének stílusa és szellemi színvonala az írásából. Nem a kormány nézi le saját népét, hanem az ilyen juhász-félék, akik már lassan 10 éve nem képesek megemészteni, hogy a lenézett népnek azért annyi esze van, hogy nem rájuk szavaz.
zakar zoltán béla
2019. július 19. 13:24
koboldokkkkk
Mich
2019. július 19. 12:46
Nem, biztosan nem minden állampolgára annyira buta ennek az országnak, amennyire azt a bolsi propagandisták elképzelik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik