Döbbenetes, hogyan változott a párválasztásunk

2019. július 19. 07:22

Teljesen átalakultak az ismerkedési szokásaink.

Döbbenetes adatokat közölt a Stanford Egyetem és a New Mexico-i Egyetem kutatói folyamatosan frissített felmérésének legújabb része, a párválasztási-ismerkedési szokások változásairól.

Az ábrán két fontos vonal mutat radikális változást: a kék vonal a barátokon keresztül összejött emberek arányát jelzi, a piros pedig azokat, akik először az online tér valamelyik szegletében találtak egymásra – mutat rá a tanulmány alapján a G7.hu.

Látszik, hogy az internetes ismerkedés egészen az ezredfordulóig nem volt jelentős tényező, csak a 2000-es évek végétől indult dinamikus növekedésnek indult. 2013-ban az akkor együtt lévő párok közül már többen mondták azt, hogy valamilyen online felületen találkoztak először, mint azt, hogy a barátaik által ismerkedtek meg egymással. A növekedés azóta is gyors ütemű.

A család és a barátok általában az ember legbizalmasabb körét alkotják, az online ismerkedőoldalak mögött viszont arctalan, profitra hajtó cégek állnak.

Miért bíznak az emberek mégis jobban egy algoritmus ajánlataiban?

A kutatók szerint ennek több oka is lehet. Egyrészt az online felületek sokkal nagyobb választási lehetőséget kínálnak, mint a baráti kör, és ez azzal a lehetőséggel kecsegtet, hogy valaki könnyebben meg tudja találni a speciális igényeinek megfelelő partnert.

Kép forrása: G7.hu

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151839

Ajánljuk még a témában