A remegő Merkel

2019. július 18. 20:03

Micsoda tragikomikus fináléja egy régen kisiklott politikai karriernek, egyúttal micsoda isteni igazságtétel…

2019. július 18. 20:03
Szentesi Zöldi László
888

„Az élet már csak olyan, hogy egy-egy esemény több szempontból is értelmezhető. Mint Kuroszava híres filmjében, a nézőpontunk határozza meg a narrációnkat. Ha azt mondjuk, hogy egy Angela Merkel nevű embertársunk beteg, akkor természetesen sajnálkozunk. Ha azonban onnan nézzük a történetet, hogy a német kancellárról van szó, leginkább Isten humorérzékéről kell elmélkednünk.

Hiszen van abban valami végzetesen sorszerű, hogy azt a politikust, aki meghívta országába a harmadik világot, éppen a német himnusz alatt fogja el a remegés. Micsoda tragikomikus fináléja egy régen kisiklott politikai karriernek, egyúttal micsoda isteni igazságtétel… A nemzeti himnuszt, amelyet ebben a kultúrkörben minden ember állva hallgat végig, Angela Merkel kancellár már csak ülve fogadja. Ahogyan magára erőltetett, merev mosolyával üldögél a mellé kényszerült politikustársával, ahogyan elégedetten hátradől, hogy milyen frappánsan megoldotta az ügyet, ügyesen szőnyeg alá söpörte a problémát, abban minden benne van. És abban a mozdulatában is, ahogyan idegesen átkarolja magát, szemmel láthatóan attól rettegve, hogy ismét rátör a roham. A cél pedig az, hogy a titok, amelyet orvosai és természetesen ő maga is jól ismernek, nehogy kiszivárogjon. Nehogy kiderüljön az igazság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2019. július 19. 21:55
"A remegő Merkel" Passzol a kényszermozgásos Orbánhoz.
Stylo
2019. július 19. 19:43
Ez az ostoba tyúk szabadította Európára a sok férget . Minden rosszat megérdemel .
mcfarlane
2019. július 19. 16:36
Hát, ez sajna nem sikerült túl ízlésesre. "A mi kultúrkörünkben" ugyanis (ha már szóba került) Isten az ég világon senkit nem büntet semmilyen betegséggel. Sőt, a "mi kultúrkörünkben" mi magunk se kívánjuk, hogy Isten (bárkit, bármit is értsünk alatta) akárkit is betegséggel büntessen meg.
Mich
2019. július 19. 12:51
Az ischias ragályos, főleg az EU -ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik