Lengyel szénbányák

2019. július 18. 16:57

Szél Bernadett
Facebook

Hogy van ez, az EU-tól elvárják azt, amit maguk nem tartanak be?!

„Pikáns, hogy épp az a kormány hivatkozik arra, hogy azért nem szavazta meg a karbonsemlegességet, mert nem voltak hatástanulmányok, amelyik évek óta hatástanulmányok nélkül kormányoz. Hogy van ez, az EU-tól elvárják azt, amit maguk nem tartanak be?! És mégis mi alapján riogatnak a 30-40 százalékos rezsiár-emelkedéssel? Nyilván a titkosított anyagok alapján, amit nem adtak ki nekem, persze, értjük. De akkor miért nem 50? 60? Esetleg 70? Ez így teljesen komolytalan, vagy adják ki a számításokat, vagy fejezzék be a hazudozást, mert letitkosított anyagok birtokában meg mindenki azt mond, amit akar. Már készül a peranyag, készüljön a kormány is.

Most nézem ugyanis az Indexen, hogy Gulyás Gergely miniszter azt mondta, hogy 2030-ra a magyar gazdaság 90 százaléka kibocsátásmentes lesz, »nincs ellenünkre az, hogy távolabbi célokat is támogassunk, de azért nem támogattuk a 2050-es kibocsátásmentességet«, mert azokhoz nem társultak olyan számítások, hogy milyen hatással lenne ez a magyar gazdaságra. Stb. stb. 
A miniszternek elég lett volna egy mondatot mondani: azért nem támogatják az uniós klímacélokat, mert a miniszterelnöknek fontosabbak a lengyel szénbányák, mint a mi életünk. Ennyi.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151822

Ajánljuk még a témában