Nem éri meg repülőgépen randalírozni

2019. július 18. 17:52

A légitársaság kiszámlázta az agresszív utasnak a többletköltségeket.

Hatalmas összeget számlázott ki randalírozó utasának egy brit légitársaság. A Jet2 85 ezer fontos, vagyis átszámítva több mint 60 millió forintos számlát küldött egy randalírozó utasának, ugyanis az agresszív nő miatt egyik járatuk visszatérni kényszerült a múlt hónapban a londoni Stansted repülőtérre.

A légitársaság szerint Chloe Haines „agresszív, goromba és veszélyes magatartása” miatt kellett a repülőgépnek megszakítania útját és visszafordulni. A Jet2 eltiltotta a nőt egész életére attól, hogy a légitársaság gépein repüljön. A Törökországba tartó géphez még a brit királyi légierő Typhoon harci gépeit is riasztották, azok kísérték vissza Londonba.

A 25 éves nőt a leszállás után a rendőrök letartóztatták, jelenleg óvadék ellenében van szabadlábon. A nő ellen a vád testi sértés, rongálás és repülőgép veszélyeztetése. Augusztus 21-én kell megjelennie a bíróság előtt.

Steve Heapy, a Jet2 elnök-vezérigazgatója csütörtökön közölte, hogy a légitársaság megpróbálja visszaszerezni a visszafordulás miatt keletkezett többletköltségeit. Haines magatartása „az egyik legsúlyosabb utas által elkövetett agresszió volt, amellyel a légitársaság találkozott” – tette hozzá.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151823

Ajánljuk még a témában