Kormányinfó: Nem engedélyezik a külföldi szennyvíziszap importját

2019. július 18. 12:07

Stop a külföldi szennyvíziszapnak, hasít a babaváró támogatás, a jövő évi büdzsé pedig a biztonságot és a növekedést szolgálja – ezek hangzottak el a 139. kormányinfón.

A 2020-as költségvetés a biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a 139. kormányinfón. Gulyás Gergely az Országgyűlés által múlt héten elfogadott büdzséről közölte, a családokra 224 milliárd, az egészségügyre 184 milliárd, a nyugdíjakra 136 milliárd, az oktatásra 60 milliárd és a biztonságra 174 milliárd forinttal költ többet jövőre az ország. A miniszter szerint a 2030-as célkiűzések teljesítése esetében Magyarország az egyik legjobban teljesítő ország az EU-ban.

Gulyás Gergely kitért a családtámogatásokra is. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a hónap közepéig, július 15-ig 2400-an igényelték a babaváró támogatást. A miniszter hozzátette, hogy a nagycsaládok autóvásárlási támogatására 5700 kérelmet nyújtottak be, míg a jelzáloghitel elengedését július 10-ig 703-an kérték.

A miniszter a környezetvédelemmel kapcsolatban elmondta, a magyar hatóságok a jövőben nem fogják engedélyezni a szennyvíziszap külföldről történő behozatalát. A miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: magyar kormány a környezetvédelem oldalán áll és „más szennyeséből” sem kér, ezért úgy döntött, a magyar szennyvíziszap bőven elegendő a magyar termőföldnek, így nincs szükség külföldről szennyvíziszap behozatalára.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151811

Ajánljuk még a témában