Saját porta

2019. július 18. 15:08

Aki kölcsönkér, az nem pofázik bele más dolgába.

2019. július 18. 15:08
Koncz Tamás
Népszava

„Már otthon hallotta a zajt, és ahogy közelebb ért, a hangzavar csak erősödött: a házból sírás, üvöltés, üveg csörömpölése szűrődött ki. Béla meg is torpant, de aztán lassabb léptekkel folytatja útját. Szomszédjáról, a polgárőr Feriről mindenki tudta, hogy kemény kézzel tartja a családot, de azért nem árt vele jóban lenni. Ráadásul kellene az az ütvefúró, és aki kölcsönkér, az nem pofázik bele más dolgába. 

Becsöngetett – a házra egy pillanatra csönd szakadt –, majd kivágódott az ajtó, érkezett a vérbe borult tekintetű polgárőr. Mi kéne? – vetette oda, Béla pedig előadta, hogy ugye a fúró, mindjárt hozná vissza. Feri csak intett – eddig a háttérből figyelő felesége a kamrához bicegett. Lesütött szemmel adta át a szerszámot urának, az meg a szomszédnak.
Amúgy jól vagytok? – kérdezte bizonytalanul a férfi. Amúgy jól, hangzott a válasz, és Béla már csak a polgárőr távolodó hátát látta. Útban hazafelé még eszébe jutott, hogy valamit tenni kéne, de sorban érkeztek az ellenérvek: Feri olcsón tud tűzifát, pálinkát, rendőr haverjai vannak. Jobb a békesség – summázta magában – mindenki foglalkozzon a saját dolgával.
Ugyanezekben a percekben a kormány megvétózta, hogy az ENSZ vizsgálatot indítson a Fülöp-szigeteki drograzziákban lemészárolt ezrek ügyében; korábban ugyanígy blokkolták a kínai átnevelő táborok miatt kezdett vizsgálatot. Az illetékes miniszter, bizonyos Péter meg is magyarázta, miért: aki nem járt a Fülöp-szigeteken, az ne nyomozgasson, Kína pedig már elmondta, amit a táborokról tudni kell. Péter egyébként szívesen kér óriási hitelt a kínai diktatúrától, és üzletel a gyilkossággal büszkélkedő Duterte kormányával. 
Nem rossz ember amúgy – keresztény, magyar, és tisztában van vele, hogy jobb a saját porta előtt sepregetni. Lehetne a mi szomszédunk is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2019. július 19. 09:14
Még mindig van lejjebb! Majd csak elérik már a Föld magját és porrá izzanak. Szánalmas. Fel sem fogják, hogy ők maguk mennyit ártanak a ballibeseknek.)))) Már az is köp egyet, aki eddig nem foglalkozott velük.))) Jó ez így nekünk.))) Az ATV leképzése.
kunfia
2019. július 18. 22:07
Nem értetted? Akkor elmagyarázom szájbarágósan. Ha a Mi Hazánk tagtoborzót tartana a 168órában,akkor azt nem állami pénzen tenné(persze nyilván ez lenne a helyzet,mert a Mi Hazánk nem szerzett választáson saját pénzt,tehát minden pénzét Orbán csípi le a költségvetésből). Tehát a példád rossz. Piaci alapon,ha a legnagyobb magyar lap nem képes megmaradni,mert Orbán elvtárs ellenőrzi a reklámpiacot,az nem normális piac jelenlétére utal. Amíg egy Magyar Idők olvasó nélkül Magyar Nemzet néven megmarad,talán nem illik bírálni,hogy a Népszava olvasókkal együtt megjeleníti a kormányzati hazugságokat a megmaradása érdekében,de azért nem csápol a bűnözőknek.
kunfia
2019. július 18. 21:33
Tehát úgy érzed,hogy egy kormányhirdetést ellenzékből nem lehet bírálni? Én meg azt hittem,hogy a kormány pénze az ország közös pénze,és az többek között az ellenzékiek adójából is jött létre,azaz jár az ellenzéki szavazók lapjának is.Aztán az az ellenzéki szavazó meg képes eldönteni,hogy Orbán hazudik,vagy a Népszava. Persze értem én a Te olvasatod is.Az a pénz a királyé,és amit az mond,az az igazság,tehát aki az ellenkezőjét írja,az felségsértést követ el.:DDDDDDD
zakar zoltán béla
2019. július 18. 20:57
Koszlott, álszent, demagŐgh duma!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik