Tarlósra van szükségük a budapestieknek

2019. július 18. 13:07

Az eltelt kilenc év alatt senki nem tudta a korrupció vagy bármi más visszaélés árnyékával megkérdőjelezni tisztességét.

2019. július 18. 13:07
Horváth K. József
Magyar Nemzet

„Mindig eltűnődöm, ha Horn Gábor, a néhai SZDSZ valamikori vezető politikusa televíziós szereplései során nem felejti el megemlíteni – akár kérdezték, akár nem –, hogy Tarlós István egykor párttársa volt a Szabad Demokraták Szövetségé­ben. Úgy hangzik ez, mintha dicsekedne, jóllehet ő is tisztában van vele, hogy a szadesz húszéves regnálása során annyira leamortizálta magát az emberek előtt, hogy csekély kivételtől eltekintve a társadalom szitokszóként gondol az egykori Pető Iván-, Magyar Bálint-, Horn Gábor-féle csapatra. Annyi rosszat zúdítottak a magyarokra, hogy nem is érdemeltek mást, mint a politika köztemetőjében való elhantolást.

Horn Gábor, napjainkban már a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnökeként ma is éppen annyira fordítva ül a lovon, ahogy az SZDSZ-esek szoktak volt általában. A közutálat tárgyát képező párt nevét büszkén fölemlegetve és összekötve Tarlóssal természetesen ártani akar neki. És nem tréfából, hanem nagyon is komolyan. Mert valószínűleg úgy gondolja, hogy Karácsony Gergely labdába sem rúg a főpolgármesterségért zajló októberi összecsapáson, ha egyáltalán oda kerül. Jellemző rá, hogy miután kínjában semmi rosszat nem tud a kilenc éve regnáló főpolgármesterrel szemben felhozni, így ebbe a Tarlóssal összefüggésben légypiszok nagyságrendű befeketítési szándékú információba kapaszkodik, mint utolsó szalmaszálba. Ettől reméli, hogy meg tudja ingatni a budapestiek nagy többségének Tarlósba vetett bizalmát. Azét a Tarlósét, aki minapi, a Magyar Nemzetben megjelent írásában annyi fővárosi fejlesztésről adott számot, hogy még végigolvasni is komoly időbe tellett, nemhogy kivitelezni.

Ám ez csak az érem egyik oldala. A másik az, hogy emellett az eltelt kilenc év alatt senki nem tudta a korrupció vagy bármi más visszaélés árnyékával megkérdőjelezni tisztességét, miközben a rendszerváltozás utáni évtizedek legnagyobb korrupciógyanús ügye éppen a Főpolgármesteri Hivatal előző gazdájához kötődik a négyes metró megépítésével kapcsolatos 270 milliárd forint alapján, ami több, mint a beruházás 450 mil­liárdos összköltségének a fele.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2019. július 20. 11:08
Tarlós egy félművelt, agresszíven és ostobán kommunikáló iparos, vezetése alatt az önkormányzat elvesztette a vagyona és a kompetenciáinak jó részét, a költségvetésben 100 milliárdos a hiány. "Ne ravaszkodj, mert leverem a szemüvegedet, és rá is ugrok!" - utasította helyre Tarlós István Szénási Jánost az óbudai önkormányzat közelmúltbeli rendkívüli ülésén. A főpolgármester-jelölt egy hangfelvétel szerint többek között tuloknak és sunyinak titulálta az MDF-es politikust, és azt állította, hogy az MDF-ben magukat erotikusan exponáló férfimanökenek tevékenykednek. Tarlós fellépése azonban érdekes módon a kormányoldalon is támogatásra talált." Hárítja magától a kormánypártot, nem tartja magát fideszesnek, valójában ez egy színjáték a budapestieknek amit már nem kajál meg senki. Tarlós a legrosszabb fajta fideszesek közül való.
koronaszepe
2019. július 20. 11:04
Sivalkodnak a propagandisták, Tarlós ősszel egyre valószínűbb, hogy nyugállományba vonul! Korrupció nincs, bár nem tudom, minek nevezzem azt, ha Tarlós kiegyezik a Fidesz-MSzP maffiával abban, hogy csinálhatják a parkolóbizniszt, Ő pedig cserében főpolg. lehet. "Egy kérésre viszont nemet mondott Orbán Viktor. Ez volt a budapesti parkolás ügye. „Ez az egy olyan kérésem volt mindenesetre, amelyet a miniszterelnök nem tudott teljesíteni.” Arra a kérdésre, hogy miért nem ragaszkodott a tizenhatodik ponthoz, az alábbi sokat mondó választ adta. „Ha mindenáron ragaszkodtam volna hozzá, az alig kezelhető politikai feszültségeket eredményezett volna." https://444.hu/2019/03/01/16-dolgot-kert-tarlos-istvan-de-orban-viktor-csak-15-ot-tudott-teljesiteni-a-budapesti-parkolas-ugyehez-senki-nem-nyulhat
makapaka2
2019. július 19. 15:14
Ez egyértelmű, aki nem nagyon hülye, az tudja ezt.
formaegy
2019. július 19. 07:57
Éppen azért vergődik az ellenzék, mert náluk a tisztesség, a becsület, a szakértelem a legerősebb méreg számukra. Ezért is választottak egy parazita, életében mindig mások hátán élősködő, semmihez nem értő, szakmaiatlan, még a saját kerületét is csődközelbe vitte senkiházit. Tarlós alatt lett Bp. (nemzetközi) 2. legszebb városa. Valaki írta itt a kivágott fákat. Nézze már meg, hogy a parazita Karácsony a nagy zöldes fröcskölése közepette hány fát vágatott ki a kerületben????? Szánalmas, hogy képesek egy buta, semmihez nem értő, parazita embert támogatni, Bp. teljes tönkretételét is felvállalni, csak mert Orbán fóbiájuk van. Van ész, meg kell hagyni.))))) Hát igen. A fekete vonat Bp-re költözött. A "tudás, a gerincesség, a tisztesség, a becsület, a szakértelem" a zsebükben. Csak éppen a zseb be van varrva, így fingjuk sincs mit jelentenek ezek a szavak)))) Szégyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik