Vérszomjas medve tartja rettegésben Trentó városát

2019. július 17. 14:49

A helyi vadőrök hajtóvadászatot indítottak az állat ellen, a közösségi médiában viszont nagy szurkolótáborra talált M49.

Ember legyen a talpán, – akarom mondani medve – aki végre tud hajtani egy ilyen kifinomult szökést, mint amit az M49 névre keresztelt olasz barnamedve tett. Az állat egy elektromos kerítéssel és négy méteres fallal körbevett területről szökött meg – adta hírül a BBC.

Az állatról utoljára egy automatikus természetvédelmi kamera készített felvételt a Trento közeli Marzoil-erdőben, de azt továbbra sem tudni, hogy sikerült M49-nek kijátszania a több szintű biztonsági kerítéseket. A helyi vadőrök arra figyelmeztetnek, hogy ez a medve különösen veszélyes, nem csak állatokra, de emberre is támadhat.

Trento autonóm megye kormányzója azonnal hajtóvadászatot indíttatott az állat ellen, jelezve a vadőröknek, hogy ha kell ki is lőhetik a vérszomjas medvét. Maurizio Fugatti hozzátette, hogy maga a tény, hogy az állat átjutott egy olyan kerítésen, amiben 7000 volt feszültség van is azt mutatja, hogy milyen veszélyes.

Nem aratott osztatlan sikert a kormányzó felhívása az állat lelövésére. A WWF olaszországi szervezete például úgy vélekedett, hogy nem az állat hibája, hogy a kerítésrendszer nem működött rendesen.

Egy másik olasz állatvédelmi szervezet vezetője közvetlenül a medvének üzent. Michela Vittoria Brambilla szűkszavúan csupán annyit üzent M49-nek: „Fuss és mentsd az életed!”

M49 egyébként egyike annak a 60-80 medvének, akiket egy állatvédelmi projekt részeként telepítettek a Trento közeli erdőkbe. Az állatvédők 1990 óta próbálják újra meghonosítani a környéken a barna medvét, mivel a vadászat miatt teljesen eltűnt.

Fotónk illusztráció.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151771

Ajánljuk még a témában