Theresa May: Világszerte erőszakosabbá válik a politikai kommunikáció

2019. július 17. 20:30

Theresa May távozó brit miniszterelnök szerint világszerte terjed a más véleményen lévőket lealacsonyító, a saját véleményt abszolutizáló politikai magatartás, és emiatt folyamatosan durvul a politikai közbeszéd hangneme.

2019. július 17. 20:30

May, aki egy hét múlva távozik a kormányzó brit Konzervatív Párt éléről és a miniszterelnöki tisztségből, a londoni Királyi Külügyi Intézetm székháza után közkeletű nevén a Chatham House, hallgatósága előtt tartott szerdai búcsúbeszédében kijelentette: a politika akkor mutatja a legjobb formáját, ha meggyőzés, csapatmunka és kölcsönös kompromisszumkészség vezet az optimális eredményhez.

Ennek alternatívája a vesztesek és győztesek politikája, az abszolutizmus és folyamatos viszálykodás politikája, amely ma már mindenkit fenyeget.

Theresa May szerint mára az egész politikai közbeszédet rossz irányba terelte a kompromisszumkészség hiánya még olyan esetekben is, amikor szükség lenne kompromisszumokra.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2019. július 18. 13:18
Kellenek az elvek. Akkor durvul be a politika, ha kizárólag a koncért folyik a harc. Elvtelen emberekben nincs erkölcsi gát.
Negue
2019. július 18. 00:48
Ráadásul, ha ismerné az ellenzéket Magyarországon......
Selamat
2019. július 18. 00:26
"Theresa May: Világszerte erőszakosabbá válik a politikai kommunikáció" Szép jó reggelt a liberális politikai kommunikációhoz.
aleb19
2019. július 17. 23:20
ma is mutogattak a tv-ben mikor elpityeredett lemondasakor... siropityigovezetoneknemvalo
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik