Őrizetbe vették a merénylő testvérét

2019. július 17. 18:42

Hashem Abedit azzal gyanúsítják, hogy segített fivérének a robbantás kitervelésében.

2019. július 17. 18:42

Őrizetbe vették a 2017-es manchesteri öngyilkos merénylet elkövetőjének fivérét Líbiából történt kiadatását követően – közölte a brit rendőrség szerdán. A 22 éves Hashem Abedit azzal gyanúsítják, hogy segített testvérének kitervelni a terrorcselekményt. A brit hatóságok Londonban vették őrizetbe, miután leszállt repülőgépe.

A rendőrség közölte azt is, hogy Hashem Abedi ellen gyilkosság, gyilkosság kísérlete és mások életét veszélyeztető robbantás előidézése érdekében folytatott összeesküvés miatt emeltek vádat.

Sikeres kiadatása Líbiából fontos előrelépést jelent abban a nyomozásban, amelyet a testvére Manchester Arenában végrehajtott gonosz terrortámadása kapcsán indítottak” – írta Sajid Javid brit belügyminiszter Twitter-üzenetében.

A Líbiában élt Hashem Abedit röviddel a terrorcselekményt követően fogták el az észak-afrikai ország hatóságai, s azóta börtönben volt. A merényletet 2017. május 22-én, Ariana Grande amerikai popénekesnő koncertje után követte el az észak-angliai nagyváros 21 ezer fős rendezvénycsarnokában, a Manchester Arenában a 22 éves líbiai származású, de nagy-britanniai születésű Salman Abedi, aki nagy erejű pokolgépet robbantott fel az előadásról távozó tömeg közepén. A merényletben 22-en meghaltak, köztük hét gyermek.

A brit hatóságok gyanúja szerint Salman Abedit líbiai tartózkodása alatt képezték ki robbanószerkezetek összeállítására, és a manchesteri merényletben felrobbantott pokolgépet is maga készítette lakásán. A testvérek szülei az 1990-es években menekültek Nagy-Britanniába Moammer Kadhafi néhai diktátor rezsimje elől. Később azonban a család több tagja is úgy döntött, visszatér hazájába.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisgul
2019. július 17. 21:31
Szadik Khán meg London főpolgármestere!DDDDDDDDD! Most aktuális csak igazán a Gád szév dö kvín!
kisgul
2019. július 17. 19:54
Sajid Javid brit belügyminiszter!DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik