A sajtó és a posztmodern érzület

2019. július 17. 21:58
Horváth Marcell
Neokohn
Különösebb szakértelem nélkül látható, hogy a valódi orosz cél nem kifejezetten Trump sikere, hanem a destabilizáció, és ehhez a katyvaszhoz mindennemű összetevő felhasználható.

„Kezdésnek mindjárt felvethetjük az orosz titkosszolgálatot. Míg az amerikai média nyakig ásta magát a Trump-párti orosz beavatkozásról költött összeesküvés-elméletekbe, egy, a Kongresszus által megrendelt jelentés szerint az oroszok egyik fő internetes célja inkább a feketék tudatos hergelése és a feketékkel szembeni fehér ellenérzés felhevítése volt. Az oroszok több tucat kamu tüntetést szerveztek a közösségi hálózatokon, amelyekhez az amerikai társadalomban már létező feszültségek szolgáltatták a kellő érzelmi muníciót. Véletlenül vagy sem, pont a faji alapú ellentétek titkosszolgálati felkorbácsolását szorgalmazta A geopolitika alapjai című irományában a modern kori Raszputyin, Alexander Dugin.

Talán itt álljunk is meg egy pillanatra és ízlelgessük a gondolatot: a főáramú amerikai közbeszéd nagy része egy misztikus nemzeti bolsevik számára is túl nagy őrültségként hat. Különösebb szakértelem nélkül látható, hogy a valódi orosz cél nem kifejezetten Trump sikere, hanem a destabilizáció, és ehhez a katyvaszhoz mindennemű összetevő felhasználható – különösen a kérdéses minőségűek. Hosszútávon pedig ezeket nem kizárólag a jobboldal tudja szállítani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés