Ne húzzák le a metamfetamint a vécén – kéri a rendőrség

2019. július 16. 13:11

Egy tennessee-i város rendőrei arra figyelmeztetnek, hogy a vécén lehúzott drogok a csatornarendszeren át az élővizekbe jutnak, és megőrjítik az aligátorokat és a többi vízi állatot.

 

A Loretto városi rendőrség saját tapasztalatára hivatkozott: nyomozói rajtakaptak a hétvégén egy gyanúsítottat, amint a vécéjén le akarta húzni a nála lévő metamfetamint és kábítószeres felszereléseket. A rendőrség arra kérte a polgárokat, ne juttassanak a csatornarendszerbe drogokat, tablettákat, mert tartalmuk az ülepítőtavakba kerül a tisztítás előtt.

A szennyvíztisztítóban dolgozók olyan minőségű vizet biztosítanak, mint egy patak, de a metre nincsenek felkészülve” – figyelmeztettek a rendőrök.

A vízimadarakon túl a környező vizekben élő aligátorok is veszélyben vannak: a víz metamfetamintartalma „metgátorokká (metamfetamines aligátorokká) változtathatja őket”– olvasható a felhívásban.

A közleményben hozzátették, hogy ha valaki meg akar szabadulni a drogoktól, beleértve a receptre felírt gyógyszereket is, inkább őket értesítse, mert a rendőrök biztosítják a megfelelő megsemmisítést.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151705

Ajánljuk még a témában