Folyékony arany

2019. július 16. 15:06

Az első magyar borról szóló mozifilm a CineFesten debütál és versenyez.

A Kossuth-díjas Almási Tamás új filmje, Folyékony arany címmel debütál a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon. A tokaji borvidékről és a világhírű tokaji aszúról szóló alkotás premierjére szeptember 14-én, szombaton kerül sor a miskolci Művészetek Házában. A programot egy közönségtalálkozó színesíti majd.

A Folyékony arany a CineFesten egyúttal a dokumentumfilmes szekcióban is szerepel. Az alkotás ezt követően, szeptember 19-től látható országszerte a mozikban.

Hosszú utat jártunk be a Folyékony arany elkészítéséhez, de küldetésünk végére elmondhatjuk, hogy minden alkotó társunkkal együtt a tokaji aszúhoz méltó művészi munkával és alázattal igyekeztünk maradandót alkotni” – mondta Ugrin Julianna, producer.

A filmben megszólalók a tokaj-hegyaljai borvidék elkötelezett borászai és a magyar borkultúra nagykövetei: Szepsy István, a mádi Szepsy pincészet alapítója; Bacsó András, a Tokaj-Oremus pincészet igazgatója; és Alkonyi László, az egykori Borbarát magazin főszerkesztője, aki jelenleg a tállyai Kaláka Pincészet társtulajdonosa és borásza.

Ideje volt, hogy a világ megismerje, hogy micsoda erőfeszítés, szenvedés és szeretet van abban a munkában, ami a tokaji aszút egyedülálló hungarikummá teszi. Büszke vagyok, hogy borszakértőként és producerként részt vehettem ennek a filmnek a megszületésében” – mondta Ditz Edit kreatív producer, nemzetközi borakadémikus.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151715

Ajánljuk még a témában