Gigantikus medúzát filmeztek le Cornwall partjainál

2019. július 16. 14:15

Ez egy fenséges lény!

„Még soha nem láttam ilyen nagy példányt. Ez egy fenséges lény!” – mondta Lizzie Daly biológus, akinek Falmouth közelében volt szerencséje látni az állatot. Azt is elmondta, hogy „lehengerlő és nyugodt tapasztalat” volt együtt úszni a szelíd óriással – számolt be az esetről a The Guardian.

Daly és egy víz alatti fotós, Dan Abbott, a Wild Ocean Week online sorozatának részeként Falmouthban búvárkodtak éppen. Közel egy óráig tartózkodtak az abnormálisan nagy, áttetsző, gomba alakú állattal. Daly és társa elmondása szerint a medúzának „nagyon enyhe csípése van, és nem jelent veszélyt az emberekre.” Sokan mégis azonnal aggódni kezdtek.

A brit partvidék legnagyobb medúzalelő helye az Egyesült Királyság nyugati részén található. Több ezer példány tanyázik itt. Májusban és júniusban gyakran megtalálhatók a strandokon is.

Dr. Michele Kiernan, a Plymouth-i Tengeri Biológiai Egyesület egyik tagjának elmondása alapján, nincs sok tudásunk ennek a fajta medúzának az életmódjáról, csupán annyi, hogy mozgásuk az áramlatokkal és a széllel van összefüggésben.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151711

Ajánljuk még a témában