Trump: Ha nem tetszik Amerika, el lehet innen menni

2019. július 15. 21:15

Nem kér bocsánatot nagy vihart kavaró Twitter-bejegyzéséért.

Mint arról lapunk is beszámolt, Donald Trump a hétvégén nagy vihart kavart progresszív demokrata képviselőnőknek – a New York-i Alexandria Ocasio-Corteznek, a minnesotai Ilhan Omarnak, Illinos állam képviselőjének, Rashida Tlaibnak és a massachusettsi Ayanna Pressley-nek – írott Twitter-bejegyzésével, amelyben kijelentette: azoknak, akik „hangosan és rosszindulatúan” bírálják a kormányt, vissza kellene menniük azokba az országokba, amelyeknek „a kormányai katasztrofálisak, a világon a legrosszabbak, legkorruptabbak és alkalmatlanok, ha egyáltalán van működő kormányuk”.

Miért nem mennek vissza oda és segítnek a teljesen működésképtelen és bűnözéssel fertőzött vidékekre, ahonnan jöttek, és aztán majd visszatérve megmutatják nekünk, hogyan is kell ezt csinálni” – tette fel a kérdést Trump.

Trump ma egy sajtótájékoztatón beszélt a demokraták által rasszistának ítélt posztról, kifejtve: sokan szerették a bejegyzést. „Ha nem vagy boldog az Egyesült Államokban, és egyfolytában panaszkodsz, egész egyszerűen elmehetsz innen. Aztán gyere vissza, ha akarsz, vagy ne, az is oké, de ha nem vagy boldog, elmehetsz” – mondta.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151666

Ajánljuk még a témában