A menekültek kint tartása érdekében semmi sem drága Európának

2019. július 15. 07:33

Pap Szilárd István
Mérce

Hiába nevezi Salvini az embermentő civileket embercsempészeknek, az embercsempészek épp azok, akiket Brüsszel és a tagállamok pénzelnek.

„A legtöbb uniós vezető feltehetően amúgy a kiszervezési politika »hatékonysága« miatt huny szemet az elképesztő embertelenségek fölött, amelyeket az eurókkal kistafírozott diktátorok, hadurak és milíciák követnek el.

Ez az ára annak, hogy Európa megőrizhesse kezei tisztaságát és fenntarthassa a mítoszt, miszerint Európa az emberi jogok otthona, az emberi civilizáció legmagasabb foka. Ennek a mítosznak igen sokat ártana, ha a jelenleg alkalmazottnál nagyságrendekkel több és nyíltabb erőszakot kellene alkalmaznia határain a menekültekkel szemben. A kiszervezési módszerrel egyrészt nagy mellénnyel szólhat be a tranzitzónában embereket éheztető magyar kormánynak, vagy épp az embermentőket bebörtönöztető Salvininek, miközben a legdurvább dolgok uniós hátszéllel olyan helyeken zajlanak, amelyek kívül esnek Európán és az európai közvélemény látóterén.

Csakhogy a kiszervezési stratégia még az európai döntéshozók saját belső szempontjaik szerint is kontraproduktív. Hiába nevezi Salvini az embermentő civileket embercsempészeknek, a helyzet az, hogy az embercsempészek épp azok, akiket Brüsszel és a tagállamok pénzelnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151618

Ajánljuk még a témában