Kahn professzor úr: Kína jó úton halad a célja felé

2019. július 15. 08:40

Az FC Bayern legendás hálóőre új szerepben mutatkozik be: vendégoktató lesz a pekingi sportegyetemen.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung honlapján hétfőn megjelent írás szerint a német válogatott legendás kapuőre azért megy Kínába, hogy az ázsiai nagyhatalom labdarúgásának felemelkedését segítse: a pekingi sportegyetem vendégprofesszori pozícióját fogadta el. Mint a háromszoros vb-győztes Kahn a német dpa hírügynökségnek kijelentette, Kínában megértették, hogy belülről kell meríteniük ahhoz, hogy fejlődjenek.

Szerinte egy jó kapus döntő egy csapatban, ezt egyre jobban felismerik az országok. Szerinte a kínai nemzeti tizenegy vb-kijutása csupán két kapushibán múlott.

De nem csak Kahn professzor úr fog szerepet vállalni, természetesen a négy éve alapított cége is részt kap a kínai kapusok és edzőik szakképzésében. Kahn szerint a mostani körülmények mindenképpen jók az eredmények eléréséhez, hiszen négy év múlva Ázsia Kupát rendezhet az ország, és megcélozott egy vb-rendezést is az ország.

Habár elmondása szerint mindig is szeretett volna professzor lenni, és ideje nagy részét a tudás átadása fogja kitenni, de ígéri, nem feledkezik meg a tehetségekről sem, szerinte ugyanis Kínában nagy tehetségekre bukkanhat az ember.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151623

Ajánljuk még a témában