Orbán: A kormány érvényt szerzett a magyar emberek akaratának

2019. július 12. 8:46
A kormányfő úgy fogalmazott, az elmúlt néhány évben Európa legtöbb „nyavalyája” abból fakadt, hogy bevándorláspárti vezetői voltak az uniónak.

A kormány sikerrel szerzett érvényt Brüsszelben az európai parlamenti (EP-) választáson kinyilvánított magyar akaratnak, vagyis hogy olyan vezetőket válasszanak az uniós intézmények élére, akik tisztelik a nemzeteket és ellenzik a bevándorlást – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

EU-csúcs

A kormányfő úgy fogalmazott, az elmúlt néhány évben Európa legtöbb nyavalyája abból fakadt, hogy bevándorláspárti vezetői voltak az uniónak. Fontosnak nevezte, hogy a „szélsőségesen bevándorláspárti”, baloldali Frans Timmermanst, „Soros György jelöltjét sikerült megtorpedózni”, és a néppárti Manfred Weberből sem lehetett európai bizottsági elnök, mert tiszteletlenül beszélt több ország, köztük Magyarország polgárairól.

Miután sikerült mindezt „kibekkelni”, a nyugatiak és a közép-európaiak megállapodtak, és Ursula von der Leyen német védelmi miniszter – aki a 3. helyen szerepelt a visegrádi négyek (V4) listáján – európai bizottsági elnökjelöltségével „kaptunk egy esélyt”, hogy Európa úgy legyen erős, hogy közben tiszteletben tartják a nemzeti érdekeket – mondta Orbán Viktor, kiemelve: a V4-ek gazdasági teljesítménye és politikai stabilitása mára olyan nyilvánvaló, hogy kellő súllyal tudják megjeleníteni 63 millió ember érdekét.

Megjegyezte, hogy a jelöltek ügyében lezajlott „diplomáciai krimi” nehéz pillanataiban Horvátországra és Romániára is lehetett számítani Közép-Európából.

Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyenről úgy nyilatkozott: önmagában az, hogy az állam- és kormányfők egy hétgyermekes német családanyát választottak meg, jól mutatja, hogy „másfajta szelek fújnak majd Brüsszelben”.

A miniszterelnök hozzátette ugyanakkor, hogy „ne dobáljuk a kalapunkat azért még az égre”, mert az elmúlt öt évben sok hiba történt Brüsszelben, ezeket ki kell javítani, például a terrorizmus, a közbiztonság, a migráció és a gazdaság területén.

Ursula von der Leyen EP-beli megválasztásának ügyében kijelentette: miután az állam- és kormányfők vállalták a német védelmi miniszter támogatását, kötelességük érvényt szerezni ennek a saját parlamenti hátországukban is.

Járóka Lívia és Dobrev Klára

Arra a felvetésre, hogy míg a fideszes Járóka Lívia megszavazta a DK-s Dobrev Klára EP-alelnökségét, fordítva ez nem történt meg, Orbán Viktor úgy reagált: a jobboldal nemzeti erő, a baloldal pedig internacionalista, ezért a hazáért való kiállás a jobboldalon erkölcsi parancs, a baloldalon pedig láthatóan nem. Jobboldali ökölszabálynak nevezte, hogy „sohasem utálhatjuk jobban az ellenfeleinket, mint amennyire szeretjük a hazánkat”. „A hazával nem szabad szembefordulni csak azért, hogy ártsunk a rivális pártnak. A baloldalon meg az a szabály, hogy a jobboldal gyengítéséért még az sem nagy ár, hogy közben ártanak Magyarországnak” – fejtette ki.

A következő öt év uniós politikájáról szólva a kormányfő arról beszélt, hogy Magyarország nem függ az EU-s pénzektől, anélkül is tud sikeres gazdaságpolitikát folytatni, az ország a saját lábán áll, de persze könnyebb úgy sikeresnek lenni, hogy közben az EU költségvetése is támogatja a magyar célokat.

Migrációs nyomás

Eközben pedig még hosszú évekig együtt kell élni azzal a jelenséggel, hogy az Európa felé tartó migrációs nyomás nőni fog – mutatott rá, megjegyezve, hogy az EU eddigi bevándorláspárti vezetői a migrációt elősegítő határkiadásokat támogattak, legalizálni próbálták az illegális bevándorlást. Magyarország ehelyett családtámogatással oldaná meg a népességfogyást – hangsúlyozta.

Azt is mondta, hogy a bevándorláspárti politikusok legfőbb támasza „az átláthatatlan módon szervezett és finanszírozott civil vagy álcivil szervezetek”, a kisebbségi bevándorláspárti véleményt képviselő NGO-k. Szavai szerint ezek nagyon agresszívek, erőszakosak, „ki vannak tömve pénzzel”, „nemzetközi hálózatok vannak mögöttük, Soros György ennek az egyik emblematikus figurája”, és azt a képzetet akarják kelteni, mintha Nyugat-Európában az emberek tárt karokkal várnák a bevándorlókat.

Ezek a többségi akarattal szemben tevékenykedő szervezetek eddig nagy összegeket kaptak az EU-s büdzséből, ám ezt Magyarország szeretné megszüntetni, vagyis NGO-k ne kaphassanak pénzt az uniós költségvetésből, ezeknek a szervezeteknek a támogatása legyen tagállami kérdés – fejtette ki.

Az új szlovák köztársasági elnök csütörtöki budapesti látogatásáról Orbán Viktor azt közölte: Zuzana Caputová szereti, becsüli és tiszteli a magyarokat, az elismerés hangján beszélt a Szlovákiában élő magyarokról is, és abban is egyértelmű volt az államfő, hogy a V4-es együttműködés fontos, azt folytatni kell.

Költségvetés

A 2020-as magyar költségvetésről szólva – amelyről pénteken szavaz az Országgyűlés – a miniszterelnök célul tűzte, hogy Magyarország a jövőben eljusson oda, hogy ne hiánnyal fogadjon el költségvetést, hanem termeljen többet, mint amennyit elkölt, ezzel pedig megkezdődhetne egy új történelmi korszak, amikor az ország hitelfelvevőből lassan hitelnyújtóvá válhat. „Szeretném, ha átkerülnénk a bot jó oldalára” – fogalmazott.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a családok támogatására fordított összeget 2010 óta a kétszeresére emelték, és kiemelte az ingyenes tankönyvellátást, valamint a gyermekétkeztetést. A családvédelmi akciótervet is egy vonzó rendszernek nevezte.

A honvédelmi kiadásokról Orbán Viktor kijelentette: mivel kiegyensúlyozott az ország fejlődése, a katonai védelmi kiadásokra sem kell sajnálni a pénzt, Magyarországnak ugyanis képesnek kell lennie arra, hogy ha két irányból egyszerre támadják meg, akkor ezt a hadserege el tudja hárítani. Hozzátette, mindenkinek kell alapvető képességekkel rendelkeznie a haza megvédésére, ez fontos szempont a fiatalok nevelésében, a Nemzeti alaptantervnek ezért ez elemi része lesz.

(MTI)

Összesen 191 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"a miniszterelnök célul tűzte, hogy Magyarország a jövőben eljusson oda, hogy ne hiánnyal fogadjon el költségvetést, hanem termeljen többet, mint amennyit elkölt"

basszus, Viktor, ha ezt is megcsinalod, azzal bevonulsz a tortenelembe.

Utoljara Rakosieknak sikerult, de abban mar bennevolt egy joadag ingyen kenyszermunka, vagy epp "onkenyszer" munka (munkaversenyek, meg mindenfele amin onkenyszeres volt resztvenni...)

Megint a primitív egybites látásmóddal jössz. Ursulának lehet más véleménye az általad felhozott kérdésekben, attól a miénknek nem kell változni. Az együttműködés nem jelenti az egykori szovjet birodalomból ismert teljes nézetazonosságot, bár ti, az említett birodalom több, ismert szokását szeretnétek átvenni. Nemzetközi méretekben.

Mert te olyan harcos bevándorlásellenes vagy, ugye, Arletke?

Módszert kéne változtatnod. Ez az ósdi kgb-s demoralizásos taktika csak a ti lerobbant munkásőr köreitekben jön be. A többség már nem eszi.

A ballib riasztást adott ki a kötelező kommentelőinek:-))))

Arlet professzionális bolsevik bomlasztó, tudatosan és teljesen gátlástalanul hazudik, mindegy, csak ártson.

ő és elvtársai hozták létre a Jobbikot is, hogy ezzel is szétzilálják a nemzeti oldalt. Egy ideig sikerrel jártak, aztán balra irányították a Jobbikot, hogy a Fideszre húzzák rá a náci-jelzőt. Befuccsolt a taktika. Most újra jobbról támadják a fideszt, hogy titokban migránspárti.

Csak arra nincs megoldásuk, hogy közben 3 x kétharmadot szerzett a fidesz, és hasonló eredménnyel zár ősszel is az önkormányzatin.

Egyre veszettebbül nyüszítenek.

Ebben a kérdésben az jelenti az egyenleg két oldalát, Orbán mit szeretet volna mindenáron elkerülni és mit szeretett volna elérni.

Egyik sem teljesülhetett teljes mértékben, de az mégis az anarchista DK és Momentum primitív módszere lenne, ha fekete, fehér, pusztán gyűlölet alapon szavazna Ursulára.

Azon kacarászok, hogy pont a libsi-bolsi fórumidióták kárognak von der Leyen (vélt) centrista víziói miatt.

És hogy ugyanaz a libsi-bolsi Böszmepárt és Momentum, amely fennhangon hírdeti az egyesült európai államokat, a centralizmus erősítését, acsarkodik von der Leyen ellen, aki állítólag az elvtársuk.

A tökéletes érvelési káosz és hisztéria. A totális leeresztett gyatya. És pánik, hogy az ország egyre inkább kicsúszik a karmaik közül.

Verje el a jégeső az összes hazug ármanyukat, terveiket.

Orbán jókat mond, szemlézhetné gyakrabban a Mandiner.
Ha emiatt pár baloldali gutaütést kap, akkor az már dupla haszon.

Az balos EU parlamenti képviselők cselekedeteiről az a véleményem, hogy valamiért most kezdtek el nyíltan a magyar érdekek ellen tevékenykedni - és ez szerintem rengeteg ember számára nagyon visszás, még a baloldali szavazók között is, valószínűleg sokan vannak, akik a Fideszre nem szavaznának, viszont ezek után a baloldalra sem, soha nem volt nagyobb lehetőség egy nemzeti liberális párt előtt. Ha idővel leváltaná a mostani ellenzéket, és ezzel megszűnne vagy csökkenne az árokásás, nem kellene minden szabályozást újrakezdeni kormányváltás után, lehetne hosszú távon tervezni - hát ez minden állampolgár számára tiszta haszon lenne, ezzel válhatnánk "európai értelemben vett nyugati országgá".

Feri megtalálta már a szakdolgozatát?

Zsidó mintára ezeket öngyűlölő magyaroknak hívják.

X a stílusért.
Ti nem is csak utáltok, hanem gyűlöltök minket.

„A hazával nem szabad szembefordulni csak azért, hogy ártsunk a rivális pártnak."

Aham.
A mi derék Orbánunk ööögyesen elfelejtette,
hogy:
https://szajer.fidesz-eu.hu/hu/a_fidesz_europai_parlamenti_kepviselocsoportja_nem_tamogatja_andor_laszlo_biztosi_jeloleset/

(Orbán részéről) "Az is világos válasz volt hogy:
CEU ügyben Bécsben kapnak kimerítő választ, tőlünk elköltöztek."

Hehehe.
Úgy látszik, ebben a kérdésben
nem volt egyeztetés Orbán és az ő derék államtitkára között.
Merthogy:
"Kovács Zoltán: A CEU nem ment el Magyarországról"
Nesze forrás:
https://pestisracok.hu/kovacs-zoltan-a-ceu-nem-ment-el-magyarorszagrol/

Nem az igazságot kommunikáljuk a társadalom irányába.

Válaszok:
hhonor | 2019. július 14. 6:05

Meg kell maradni Jézus egyenességénél és őszinteségénél, a politikai manipulációk helyett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés