Áder aláírta az MTA átszervezéséről szóló törvénymódosítást

2019. július 12. 11:04
A köztársasági elnöknek öt napja volt véleményezni, illetve átgondolni, lát-e alkotmányos akadályt a törvényben.

Áder János aláírta az MTA átalakításáról szóló törvénymódosítást – írja az Index. Az Országgyűlés a kutatás, fejlesztés és innovációs rendszer intézményrendszerének és finanszírozásának átalakításához szükséges egyes törvények módosításáról című törvénymódosítást 131 igen szavazattal, 53 nem ellenében és három tartózkodás mellett fogadta el július másodikán, Kövér László házelnök pedig hetedikén írta alá. Áder Jánosnak öt napja volt véleményezni, illetve átgondolni, lát-e alkotmányos akadályt a törvényben. Ma hozták nyilvánosságra a kormányfő döntését: aláírta. 

A törvény rendelkezik az Eötvös Loránd Kutatóhálózat létrehozásáról, ami összevonja az eddig az MTA alá tartozó kutatóintézeteket, illetve lehetővé teszi azok átszervezését. Az ELKH a parlament előtt felel elszámolással, ugyanúgy, ahogy az MTA. Palkovics László német tudósoknak írott levelét itt közöltük. 

 

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már volt.

Alig kétszázan voltak. (Még a ballib média szerint is.)

a nemzet golyóstolla 2

azt értem, hogy a nernek még nem sikerült teljesen leváltani a köztársaságot, csak azt nem értem, hogy erre a rendszerváltásra mi szükség van..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés