Megfojtották a Kréta szigetén holtan talált kutatót

2019. július 11. 13:00

Suzanne Eaton egy olyan kutatócsoportot vezetett, amely a sejtek egymás közti kommunikációját tanulmányozta.

Suzanne Eaton több mint egy hete tűnt el a görögországi Kréta szigetén. A 60 éves molekuláris biológus holttestét hétfőn este találták meg egy második világháborús bunkerben. A tudóst, aki egy konferenciára érkezett a népszerű üdülőszigetre, halála napján még látták zongorázni, és úgy tudni, hogy utána futni ment. A boncolás során megállapították, hogy Eatont megfojtották, de más traumára utaló nyomot nem találtak. A rendőrség azt próbálja kideríteni, hogy a kutatót a bunkerben ölték-e meg, vagy máshonnan vitték oda a holttestét.

Az amerikai molekuláris biológus hosszú évek óta Németországban élt, a drezdai Max Planck Molekuláris Sejtbiológiai és Genetikai Intézetben vezetett egy kutatócsoportot. Az intézet közleménye szerint Eaton szakterülete egyik vezető kutatója volt, megszállott futó és feketeöves taekwondós.

„Óriási szomorúsággal és sajnálattal jelentjük be drága barátunk és kollégánk, Suzanne Eaton tragikus halálát. Mélyen megrázott és megrendített bennünket a drámai esemény” – írta az intézet.

(MTI)

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151471

Ajánljuk még a témában