Budapesti útvesztő – Apátia és remény az ellenzéki oldalon

2019. július 11. 7:28

László Róbert
Mérce
A kormánypártnak ugyanis van mit veszítenie.

„Az ellenzéki oldalon már jó ideje egyszerre van jelen az apátia és a remény. Az apátia, amely szerint semmi értelme semmilyen választásnak, a NER úgyis leválthatatlan, illetve a remény, amely szerint ha a pártok végre képesek hatékonyan együttműködni, ősszel több bástyát visszafoglalhatnak. 

Az ellentmondást nem lehet és nem is szükséges feloldani. Ahogy a mindennapi életünkben is ellentétes érzések, meggyőződések irányítják cselekedeteinket, úgy a NER alagútrendszerében is több felvillanó fénysugárról feltételezhetjük, hogy az fog elvezetni a napfényre. Könnyen lehet, hogy egyik sem fog.

Az EP-választás, majd a budapesti előválasztás mindenesetre sokakban felerősítette a reményt. Bár sokáig úgy tűnt, az előválasztás nem lesz több, mint Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségének – egyszersmind az MSZP pozíciójának – megszilárdítása, a maga természetességével csatornázta be az EP-választáson felszínre tört optimista hullámveréseket. A résztvevők, jól-rosszul, de meg tudták mutatni, hogyan kellene kinéznie egy valódi politikai versengésnek, a választók egy jelentős részéről pedig kiderült, hogy ki van éhezve a téttel bíró, nem lefutott politikai küzdelmekre. 

Ez a lendület azonban nem tart ki magától októberig, és jól látszik az is, hogy a Fidesz és az ellenzék kooptált része mindent megtesznek annak megtöréséért. A kormánypártnak ugyanis van mit veszítenie.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szánalmas, de egyben félelmetes is, hogy az ellenzék számára az számít "valódi politikai versengésnek", amin a választók 96%-a nem vesz részt, a résztvevő politikusok pedig gyakorlatilag egymás csereszabatos klónjai.

Annyira nem hevülnék Karácsonyért, most derült ki, hogy trükközött 320 millió forinttal.
Beszédre az éves bérleti díjat (320 millió), aztán hat nap múlva felbontotta a szerződést, a pénzt még nem adta vissza. Bajban volt Zugló költségvetése, erre kellett a pénz.

Válaszok:
pollip | 2019. július 11. 8:23

Beszédre helyett: beszedte

"A kormánypártnak ugyanis van mit veszítenie."

Helyesebben:
BUDAPESTNEK UGYANIS VAN MIT VESZÍTENIE.

Ezt az EP-választásos marhaságot meg honnan veszik? Miféle optimista hullámverésekről hadovál egy olyan választás kapcsán, amelyen
- a Fidesz tovább erősödött még 2018-hoz képest is, megszerezve a szavazatok kényelnes abzolút többségét,
- az MSZP/neoJobbik/DK/LMP/Monentum konglonerátum tortaszelete még nagyobb arányban szűkült, mint amennyivel a Fidesz gyarapodott, ugyanis van már szelete a 3%-os Mi Hazánknak is,
- így összességében 52-41-re nőtt (!!) a Fidesz fölénye a teljes összellenzéki katyvasszal szemben,
- amelyen belül pedig az a Gyurcsány-párt lett immár de facto az össtellenzék vezető ereje, amely nyilvánvalóan leginkább taszítja a nem hardcore ballib szavazókat... ez a fejlemény önmagában is komoly csapás stratégiailag az összellenzék középtávú esélyeire.

Nagy győzelem, ugye? :)

De ezeket pl. Hont András is leirta - egyből mocskos fideszbérenc lett. :)))

Ezek képtelenek tényeket objektíven értékelni. Egyszerű számadatokat is ignorálnak.

Pl. érdemes azt is látni, hogy Karácsony lényegében nem kapott egyetlen plusz szavazatot sem az 1. körhöz képest (pedig azt tényleg senki sem állította, hogy az 1. kör Horváth Csacsival valami mozgósító erővel bírt volna). Tehát még az 1. körrel való összevetésben is szánalmasnak tűnik a 2. kör, főleg ahhoz képest, mekkora paláver volt verve...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés