Pinokkió

2019. július 11. 10:20

Juhász Dániel
Népszava
Palkovics László innovációs miniszter ismét kénytelen volt beismerni: hazudott.

Nem igaz, amire az innovációs miniszter az MTA megcsonkítása ügyében folyamatosan hivatkozik, vagyis hogy a német Max Planck Intézetek mintájára alakítja át a hazai akadémiai kutatóhálózatot. Maguk a német tudósok leplezték le a hazugságot Orbán Viktornak írt múlt heti levelükben. 


A miniszterelnök azonban nem alacsonyodott odáig, hogy német tudósokkal levelezgessen, helyette Palkovics reagált. Válaszlevelében nem tudott mit tenni, el kellett ismernie, hogy mégsem teljesen német minta, amit nálunk terveznek (egy kicsit sárgább, egy kicsit savanyúbb). Majd lényegében elismételte a szokásos mantrát, azt bizonygatva, véletlenül sem a nagyobb kormányzati befolyás és az uniós támogatások lenyúlása miatt van szükség az akadémiai kutatóintézetek bedarálására. Kérdés, ezek után Palkovics szava vajon mennyit ér a tudományos közösség számára? Nem valószínű, hogy sokat.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ami az egeszbol a legszebb, ahogyan magyar judá..., pardon "tudosok" sietnek telekurtolni a muvelt nyugatot, hogy mit tesznek eppen veluk magyar tarsaik Magyar a magyar ellen- a nemetek, franciak stb. segitsegeben remenykedve. Jelentos tulzasokba esve jelentenek, hogy ne mondjam: hazudoznak reggel, ejjel meg este.
Ha ezek a tudosok behivhatnak a szovjeteket, az lenne csak szep!

Remek választ adott Palkovics a német "aggódóknak".

Perfekt főleg a riposztod első bekezdése. És nem is telt félpercbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés