Brit fregatt

Iráni őrhajók megpróbáltak elfogni egy brit tankert a Perzsa-öbölben

2019. július 11. 8:32
A történtekre reagálva egy amerikai katonai szóvivő azt mondta: „a nemzetközi hajózás szabadságának biztosítása nemzetközi megoldást követel”.

A brit olajszállító a Hormuzi-szoros közelében haladt, amikor öt iráni őrhajó, amely feltételezhetően az iráni forradalmi gárdához tartozott, megpróbálta feltartóztatni és irányváltásra kényszeríteni. A tankert a brit királyi tengerészet egyik fregattja kísérte és azonnal távozásra szólította fel az iráni őrnaszádokat, amelyek távoztak is. 

Haszan Róhani iráni elnök szerdán – az incidens előtt – figyelmeztette az Egyesült Királyságot, hogy következményei lesznek a Szíriába tartó és nyersolajat szállító iráni tanker múlt héten történt feltartóztatásának Gibraltárnál. „Kimondom, hogy a britek keltik a bizonytalanságot, és majd később megtapasztalják ennek a következményeit” – fogalmazott az iráni elnök a teheráni kormányülésen. 

Joseph Dunford tábornok, az Amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője kedden jelentette be, hogy az amerikai kormányzat katonai koalíciót szeretne kovácsolni az Irán és Jemen közelében lévő vízi utak ellenőrzésére.

(MTI)

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De azt ugye tudod, hogy az efféle iráni kalandokat te is megfizeted a benzinkútnál amikor felmegy az olaj ára?

Mullahok által irányított iszlám diktatúra, melynek természete a 40 év rombolás, gyilkolás, elnyomás. Európa meg ezekkel a hulladékokkal tárgyal, miközben minket okít emberi jogokra. szégyen.

a perzsa népet lehet tisztelni, de a mostani iszlám forradalmi rendszerüket nem, egyszer majd ez is elmúlik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés