Elütötték az új-zélandi miniszterelnök twitterező macskáját

2019. július 10. 12:57

Chris, aki másfél éve, 2017 októberében ütötte el a frissen megválasztott új-zélandi miniszterelnök, Jacinda Ardern macskáját, megszólalt az ügyben – írja a The Guardian.  A frissen hivatalba lépett miniszterelnök macskájának még Twitter fiókja is volt. Paddles – így hívták a hatujjú  macskát – azonnal sztár lett, fiókjának több mint tízezer követője lett, azonban alig egy hónappal később, 2017 novemberében a miniszterelnök egyik szomszédja, Chris elütötte. 

Saját bevallása szerint nem tudta eldönteni, lesz-e baja a cicának, mert az ütközés után azonnal felpattant, és elrohant. Mikor egyik szomszédjától érdeklődött, hogy hogy is nézett ki a macska, rájött, hogy valószínűleg a miniszterelnök macskáját ütötte el. Megkereste az állatot, majd állatorvoshoz vitte, ám túl késő volt. 

A férfi egyébként levelet írt a kormányfőnek, melyben kifejezte sajnálatát az eset miatt. Lánya is beleírt a levélbe, hogy ne csukják börtönbe édesapját. Ezután Ardern felhívta, majd ő kért elnézést a férfitól, hogy bonyodalmat okozott neki. 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151414

Ajánljuk még a témában