Összecsapásba torkollt egy szíriai menedékkérő kitoloncolása Lipcsében

2019. július 10. 9:55
A rendőröket az összecsapásban több százan kövekkel és palackokkal dobálták meg – írja a Bild című német tömeglap honlapja.

A szászországi rendőrség tájékoztatása szerint 20 óra 30 perckor vonultak ki a rendőrök a Lipcse keleti részén fekvő Hildegardstrasséra, hogy őrizetbe vegyék a menedékkérőt, aki Spanyolországban lépett be az Európai Unió területére, ezért a menekültügyi eljárását is ott kell lefolytatni.

Eleinte mintegy 30 békés tiltakozó akadályozta az intézkedést, ám a tömeg hamarosan körülbelül 500 fősre duzzadt, és a rendőrökre támadt. A Leipziger Volkszeitung című helyi lap szerint a rendőrök könnygázzal és gumibottal léptek fel a rájuk támadó tömeg ellen, többen meg is sebesültek. A rendőrség sem sebesültekről, sem őrizetbe vételről nem adott tájékoztatást.

Jürgen Kasek zöldpárti politikus a Twitteren tett közzé képeket az utcai összecsapásról, melyeken az látszik, hogy a jogszerű kitoloncolást akadályozó tömeg bútorokkal barikádozta el az utcát. A rendőri intézkedés 1 óra 30 körül ért véget, miután a kitoloncolandó szíriait nem sikerült kézre keríteni, de a blokád miatt több rendőr és jármű is az utcában rekedt, amikor pedig megpróbálták őket kihozni onnan, ismét repülni kezdtek a kövek és a palackok. A rendőrség szerint hajnali 3 órára nyugodott meg a helyzet.

Egyik twittjében azt írta: „Németország, 2019: az egyik oldalon egy lakás berendezése és Jimi Hendrix-zene, a másik oldalon kékfény és rendőri sisakok.”

(MTI)

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A migránsok meg csak jönnek, jönnek.

Ez az eredménye ennek a gyenge jobboldalnak, amit jobboldalnak sem lehet már nevezni. Merkel most már tényleg eltakarodhatna a politikából, különben ezek a rohadék zöldbolsik fogják átvenni a hatalmat.

Szélsőjobboldali újnácik voltak, Merkel megmondta, mint Chemnitzben is már..., amikor migránsok gyilkoltak, az is újnáci erőszak volt...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés