Hosszú frakcióülés után

Megvétózza a Renew a Fidesz és a PiS politikusait

2019. július 10. 8:26
A Momentum úgy kommentálta a frakció döntését, hogy őket pont az olyan rendszerek ellen küldték az emberek Brüsszelbe, mint amilyent a Fidesz vagy a PiS működtet.

Kedd este a Renew Europe közleményt adott ki, amelyben leszögezik, hogy a liberális frakció tagjai ezentúl minden Fidesz- és PiS-tag kinevezését blokkolják a tisztségek megszavazásánál. Ezt a szerda reggel magyarul a Momentum hozta nyilvánosságra a Facebook-oldalán: „A Renew Europe frakció vétózza a fideszes jelöltek EP-bizottsági kinevezéseit – Európa-ellenes képviselők nem elnökölhetnek uniós bizottságokat!

Hosszan és mélyen beszéltünk arról, hogy milyen értékek mentén vagyunk hajlandóak politizálni a jövőben az Európai Parlamentben – például megszavazunk-e fideszes politikusokat európai parlamenti tisztségekre? A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy a napokban szavaznak az Európai Parlament szakbizottságaiban arról, hogy mely politikusok töltsék be a bizottságok elnöki és alelnöki pozícióit, a Néppárt pedig fideszes politikusokat is jelölt ezekre a posztokra.

A frakció, részben a momentumos képviselők felszólalásainak hatására arra a konklúzióra jutott, hogy nem tudja olyan pártok képviselőit támogatni, amelyek hazájukban lebontják a jogállamot és letérnek az európai integráció útjáról. Így a Renew Europe sem a Fidesz, sem a lengyel kormánypárt (PiS) képviselőit nem fogja megszavazni.”

A Momentum a maga részéről a következő kommentárt fűzte hozzá: „A Momentum az olyan rendszerek ellen jött létre, mint amilyet Magyarországon a Fidesz, vagy Lengyelországban a PiS működtet. Elárulnánk minden választónkat, ha bármilyen szokásjog alapján fontos pozícióhoz juttatnánk a képviselőiket. Mindent meg kell tennünk Európa ellenségei ellen. Ezért küldtek minket a választók az Európai Parlamentbe."

Természetesen a Renew Twitter-oldalán is olvasható az ügy kapcsán bejegyzés:

Összesen 346 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tisztázzunk valamit: vétó vagy ellenszavazat? Nagyon nem mindegy.

A két nő kommunikaciojabol itthon az jön le, hogy átvették a hatalmat a frakcióban. Kérdés, hogy a frakcióvezető ezt meddig hagyja?

Mi fán terem a Renew Europe frakció?

Az Emmanuel Macron francia elnök embereiből, és az ALDE liberális frakcióból alakult Renew Europe (Újítsuk meg Európát) frakció. Képviselők száma 108 fő 14 %.

Ez a frakció egy szélsőséges liberális attitűddel rendelkező frakció. A 14 %-kal nem sok vizet zavarnak. Így nem hivatkozhatnak az EU polgárok egészére csak a 14 %-ra.
Arról már nem is szólva, hogy az a személy aki orvosi esküjét rendszeresen megszegi, hitelessége erősen megkérdőjelezhető.

Ha komolyan ezt gondolod, naiv vagy. Egy kormányváltás esetén Mészárosnak haja szála sem fog görbülni, egy ekkora lassan nemzetközivé váló vállalatborodalmat nem fognak szétverni, maximum pár kisebb hal helyét veszi át pár más, pl. Simicska.

Eddig nem írtam ilyent, de az egész ellenzéket küldeném a dögkútba. A másképp gondolkodást szovjet módra utáló, a belpolitikához külföldi segítséget kunyeráló ellenzéknek ni8ncs helye a palettán.

Mindig lesz 10-15 % megvezethető ember. Ezeket kell ügyesen
elosztani 8-10 párt között.

A CDI más fórum, mint az EP. Saját, azonos alapon álló közösségen belül bírálni, vagy a nyílt viták, különböző vélemények terepén megpróbálni kiközösíteni, az két különböző dolog.

Ez háború.

Ocsmány húzás, és hazug, mert a fidesz nem európaellenes.
Most teljesen nyilvánvaló, hogy Soros mozgatja a RENEW-t.

És nyilvánvaló lesz ország-világ előtt is, hogy milyen aljas és nivótalan a magyar ellenzék.

A Tanács a megválasztott elnökkel egyeztetve elfogadja a biztosjelöltek ‒ tagállamonként egy-egy jelölt ‒ listáját. A biztosjelöltek először a portfóliójuknak megfelelő parlamenti bizottság előtt mutatkoznak be (a meghallgatások várhatóan október folyamán lesznek). A bizottságok ezt követően zárt ajtók mögött értékelik az egyes jelöltek szakértelmét és teljesítményét, majd értékelésüket elküldik a Parlament elnökének. A Parlamentnek ezután szavaznia kell a Bizottság teljes összetételének, többek között a Bizottság elnökének, az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének jóváhagyásáról.

Röviden: Az EP nem vétóz, hanem szavaz.
Hozzátartozik, hogy 2009 előtt nem így volt, mert a biztosokra a Tanácsban szavaztak nem az EP-ben. A ET legelső feladata lenne, hogy ezt a jogkört visszavonja az EP-től. Sőt! Ha rajtam múlna az EP-t megszüntetném, mert csak akadék a működésben, hatalmas kiadást jelent és növeli a bürokráciát.
Indoklás: Az EU nem állam, így parlamentre sincs szükség. Ennél létrehozatala az Európai Egyesül Államok létrehozását célozzák, a tagállamok döntési jogkörének folyamatos megnyirbálását jelenti.

„Az állam elhal, amennyiben nincsenek többé tőkések, nincsenek többé osztályok, s ezért semmiféle osztályt nem lehet elnyomni. De az állam még nem halt el egészen, mert megmarad még a „polgári jog" védelme, amely szentesíti a tényleges egyenlőtlenséget. Az állam teljes elhalásához a teljes kommunizmusra van szükség." – Marx A gothai program kritikája

A liberálisok értelmezése szerint napjainkban: Az állam elhal, amennyiben nincsenek többé suverén nemzetek, nincsenek többé osztályok, s ezért semmiféle osztályt nem lehet elnyomni. De az állam még nem hal el egészen, mert megmarad még a „polgári jog" védelme, amely szentesíti a tényleges egyenlőtlenséget. Az állam teljes elhalásához a teljes liberalizmus megvalósulására van szükség.

Ez utóbbi lenne az Európai Egyesült Államok.

Ezzel meg is pecsélődött a Momentum sorsa.

Na jó, itt untalak meg végleg, túl drága az időm ahhoz, hogy szektanácikra pazaroljam.

Gondolom, az nem probléma, ha egy párt maga mögé állítja azt a pártcsaládot, ahová tartozik. Ha már az ellenzék "demokratikus", urbánus része az 1980-as évek óta kemény, a népi ellenzéknek nem juttatott külföldi hátszéllel működik.

De sunyin megkerülöd mondanivalóm második részét:"...vagy a nyílt viták, különböző vélemények terepén megpróbálni kiközösíteni, az két különböző dolog."

És én ezt akartam kiemelni. Szóval, ha már így beszélgetünk, jobb lenne, ha te is kussolnál.

Ez a high poker vagy bejön a Momentumnak vagy nagyon visszacsap. Biztosan van egy szavazóréteg, ami ezzel egyetért, de kétlem, hogy minden a Momentumra szavazó fiatal magyar egyetért ezzel a nemtelen és szégyenletes húzással.

Egy valami biztos: ez a selejt viselkedés hatalmas mobilizációs erő lesz a főpolgármesteri és önkormányzati választásokon.

Kiváncsi vagyok, a maszop magányos harangozója, DK és a Jobbik erre hogyan reagál, de el tudom képzelni, hogy Böszméék ilyen radikálisan nem égetik magukat. És mit szól itthon az LMP.

Ha fogadni kéne, én a Momentum nagyon gyorslángú moly-lepke halálára tippelnénk...

Ebben a liberális baloldalban az a vicces, hogy a saját maguk által felállított, és mindenki máson számonkért elveket is felrúgják az első pillanatban, ha attól bármilyen hasznot remélnek.
Eddig azt hajtogatták, hogy a nemzeti politizálást távol kell tartani az EU szintű szervezetektől (úgy mint EP, EB, ET), ehhez képest most elsőrendű célnak a Fidesz és a PiS megbuktatását nevezték meg.

Mondjuk emellett még felmerül pár kérdés, hogy pl. a Momentum miért valami _ellen_, miért nem valami mellett definiálja magát? Illetve hogy illeszkedik be a demokráciába a más nézet megsemmisítésének a gondolata?

Abban bízom, hogy ezeket a dolgokat nem hagyják feledésbe merülni a következő választások előtt (ahogy pl. ősszel Karácsony zuglói ámokfutásának eredményeit sem)

Nekünk igen, nekten nyilvánvalóan keveset.

Te is mellébeszélsz, Zsolti, mint mindig.
Ennek semmi köze a vétózáshoz.
A liberális frakció egymaga nem képes a blokkolásra, maximum ha besegítenek a szocik. Azokat majd a Böszménének meg az elvtársaidnak kell meggyőznie, bár kötve hiszem, hogy akkora kedvük lenne beállni hasznos idiótának a magyar ellenzék mögé. Túl nagy a tét, és egy túlméretezett, brüsszelben levezetett bosszúhadjárat miatt nem járatják le az EP intézményét.

Ezzel a "vétóval" ugyanúgy pofára esnek mint a "népszavazással", ami szintén nem jött nekik össze.
:-))

Most ketten ott rontják a levegőt Brüsszelben, és ennek az lesz az ára, hogy az önkormányzati választásig újra lenullázzák magukat. Az LMP-nek pedig nől az esélye, hogy visszaszerzi a szavazóit.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. július 10. 10:24

Nevess, vaki. Ennyi öröm rád fér.

Ugyanis az LMP-nek (még) lenne némi profilja és üzenete, csak "arca" nincs, mert kinyírták egymást.

A Momentumnak jó agy arca van, és kellemes, csillogó szemei, de jelleme-jellege kb nulla, üzenete a negatívum. Minden lebotmixereznek, ami van, és a mai napig nem lehet tudni, hogy helyette mi foganna meg bennünk.

Ez arra jó, hogy megakadályozzon egy olimpiát és kigolyózzon 1-2 fideszest 1-2 feladatkörből. De össz-vissz nem hoz a konyhára, hanem visz.

Ja, és még valami: Magával rántja a brüsszeli libsi csürhét az izolációba

Szerintem sem lesz vége egyhamar az ámokfutásuknak.
Kérdés, hogy a liberális frakció mennyire liberális és mikor koppint az orrukra.

A RENEW a kis gyülevész senkik klubja.

A liberálisok eredendően a vörös és zöld baloldal osztályellensége, a jobboldalnak pedig a világnézet ellenlábasa.

Most pedig duplán hülyét csinálnak magukból, mert nyilvánvalo, hogy az európai infrastruktúra megbecstelenítése, ha két ország nagy többséggel megválasztott kormányát akarják onnan ellehetetleníteni. Ehhez hosszú távon nem találnak szövetségest a többi frakcióban.

Mivel alelnöki pozíció minden frakciónak jár, ebbe a megegyezésbe készülnek beleköpni. Érdekes lesz....

Látom, a VAK hangya vérSZEMET kapott.

Vaki, te újabban iszol? Ez a féktelen fórumi dühöngés eddig nem volt jellemző rád.
:-)

"Vétója a nagyhatalmaknak van.

Veto~megtilt,
magyarul blokkoló kisebbség."

Nem!

A vétójog azt jelenti hogy valaki egyoldalúan megakadályozzon egy hivatalos aktust, általában egy törvény hatályba léptetését. Ilyen joga van példáúl az USA-ban; az elnöki vétót felülírhatja a képviselőház és a szenátus kétharmados többségi szavazata. Ilyen lehetősége az EP-ben külön pártoknak nincs lehetősége.

Blokkoló kisebbség; A blokkoló kisebbségnek legalább a Tanács négy, az Unió népességének több mint 35 %‑át képviselő tagállamából kell állnia. Ilyen joga a parlamentnek nincs. Technikai okok miatt nem is lehet.

Az EP a jelöltekre egyszerű többséggel szavaz. Az elfogadáshoz, vagy elutasításhoz a képviselők 50 %-a + 1 fő kell.

"Élnek, mint Marci hevesen."

De ellenzékben.

Ez lenne a Fogtündér és Timmermans bosszúja?
Még Sargentini pártja is "blokkol", és meg lesz a köszörúcska.

Ezek mint ezerrel kampányoknak a fidesznek.

:-))))))))))))))))

És még csak ezután jön Tusványos. Lesz itt nyári mozi!

Fú, gratulálok.

Ennél valóban jobb véleményem volt a szoci tömbről, de most revideálom. És egy jóslatom is van: 5 év múlva már fele ennyien sem lesznek a frakcióban.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. július 10. 11:03

Már egyszer megválaszoltam:

Kvasztics Fedor 2019. július 10. 09:45

@vakhangya9

A CDI más fórum, mint az EP. Saját, azonos alapon álló közösségen belül bírálni, vagy a nyílt viták, különböző vélemények terepén megpróbálni kiközösíteni, az két különböző dolog.


vakhangya9 2019. július 10. 09:51

@Kvasztics Fedor

Mondom kussolnod kéne. Elítélő határozatot csiart ki fidesz.


Kvasztics Fedor 2019. július 10. 09:58

@vakhangya9

Gondolom, az nem probléma, ha egy párt maga mögé állítja azt a pártcsaládot, ahová tartozik. Ha már az ellenzék "demokratikus", urbánus része az 1980-as évek óta kemény, a népi ellenzéknek nem juttatott külföldi hátszéllel működik.

De sunyin megkerülöd mondanivalóm második részét:"...vagy a nyílt viták, különböző vélemények terepén megpróbálni kiközösíteni, az két különböző dolog."

És én ezt akartam kiemelni. Szóval, ha már így beszélgetünk, jobb lenne, ha te is kussolnál.

Hogyhogy megvétózzák? Van vétójoguk? Tudtommal az EP-ben ilyen nincs.

Szimpátia szavazás és nem alkalmassági? Ez lenne az uniós demokrácia?
Az S&D sem szavazza meg a Fidesz/KDNP jelölteket. https://hvg.hu/itthon/20190710_Ujabb_gyomros_a_Fidesznek_az_EP_szocdem_frakcioja_sem_tamogatja_a_jeloltjeit

S&D 154 + Renew EU 108 összesen 262 mandátum. Ez azonban nem elég az 50 %+1 szavazathoz.

Azután mi van akkor, ha a 489 képviselő meg nem szavazná meg a liberális és szocialista jelölteket?

Vajon ahhoz mit szólna Újhelyi és Cseh Katalin, Dobrev Klára, ha az MSZP, a MOMENTUM, a DK egyetlen bizottságban sem kapna helyet? Vajon szerintük ez demokratikus lenne?

Pártpolitikai viaskodás és világnézeti, ideológiai háború zajlik az EU-ban holott nem ezért került létrehozásra. Ennek prioritása az EU-ban a Juncker féle elnökségnek köszönhető, mely mögött a néppárt és a szocialist/liberálisok álltak. Ezt utasították el a szavazók egy része és ezért csökken a támogatottságuk. Ha ezt folytatják tovább, a következő választásnál megfeleződnek.

Pontosan. És hogy meg fognak ettől dicsőülni botmixerék! Imádni
fogják őket érte! (-::

Egyenlőre csak a butasaguk látszik és az, hogy nem látnak előre, minek milyen következményei lehetnek
Ahhoz már értenek, hogy belpolitikai tehetetlensegukben külföldi segítséget kérjenek. Ilyen szinten az eu-ban ez példa nélküli.

Ki kéne javítani ezt a félreveztő címet! Szó sincs vétóról, a vétó
szó egyszerűen nagyon mást jelent, mint amiről valójában szó
van!

Az EU sok tekintetben reformra szorulna. Ilyen a listás választási rendszer is, amely erősíti és előtérbe helyezi a pártpolitikai, ideológiai harcot, holott a szövetség gazdasági szövetség céljából jött létre.

A pártlistás választás helyett az egyéni választást kellene bevezetni és ez valóban közvetlen választás lenne. Ennek során mandátumot az kapna, aki sorrendiségben a legtöbb szavazatot kapja. Ez erősítené; a képviselő nem a pártjának felelős, hanem a választónak.
Így talán az is elkerülhető lenne, hogy politikai szálhámosok, "prostituáltak", bukott politikusok is bekerülhessenek az EP-be.

Ne viccelj már! Te el tudod képzelni, hogy Weber ellent tudott volna állni Macron, a szocialisták, liberálisok erőszakosságának?
Amit a választást megelőző időszakban folytatott, arra utal, hogy kiszolgálója lett volna ezeknek a pártszövetségeknek.

Hosszútávú következmények.
Úgy beleestek ebbe a szerepbe, hogy végig sem gondolták, 5 évig kéne arcvesztes nélkül ott lenniük.
Szerintem nem fog menni.
A másik, hogyan reagálnak erre az ámokfutása a szavazók? A bizonytalanokat biztosan nem fogják tudni megszólítani a saját pártjuk számára, de sikeresen a fideszhez terelhetik őket.
Ez most nagyon hasonlít az ellenzéki nők decemberi alakításához. Annak meg ismerjük az eredmenytelenseget.

Legyen igazad.
Ha az epp megretten és inkább N jelöl magyar alelnököket, akkor nem csak a fidesz bukik, hanem az egész országnak lesz gyengébb az érdekérvényesítő képessége. A magyar ballib annyira gyűlölködik, hogy ezt is bealdozná

Mikor lesz a szavazás? Nem tudod?

Tudjuk már a szavazások eredményét?

Igen: ez a dolgok rendje:

A Szadesz, a Maszop, az LMP és a Jobbik mószerolta, támadta a fideszt Brüsszelből. Most eltüntek, vagy alig vannak.

A DK, Momo folytatja ezt a szép hagyományt - és ugyanarra a sorsra jutnak rövidesen. 5 évet kaptak a rombolásra, azalatt önmagukat verik szét totálisan.

Fincsi cumi, és a ti szátokban.
A választás ugyanis nem Brüsszelben lesz, hanem a magyar önkormányzatoknál. Üzenem a fiaidnak, hogy Orbánnak kampányolnak ők is.

Szerintem teljes tévedésben vagy.
Weber kezdte el a Orbán és a Fidesz betámadását, s ezt folytatta annak ellenére, hogy az EPP konferenciáján Orbán Viktor jelöltsége mellett szavazott. Ezután történt, a kijelentés melynek során közölte, ha a Fidesz szavazatán múlna az elnöksége el sem fogadná. Kérése teljesült. Le sem kellett mondania.

Weber a választási kampányában bizonyságok nyert, hogy az elnöki pozíció megszerzése érdekében opportunista, törtető és bármire képes, hogy célját elérje. Ez amolyan cselédtempóra hajaz. Ez pedig Macron irányában is hasonló feltételezést enged meg.

Az EU-ban a történéseket elsősorban a német-francia tengely befolyásolja, amelyhez csatlakoznak a korábbi alapítók. Nekik van lehetőségük, hogy a többi országot különböző módon befolyásolják. Ezt a hegemóniát nagyon nehéz feltörni. Ennek feltörésére szervezkedtek a V4-ek. Az pedig, hogy az EPP és a szocialisták támogatottságra csökkent ennek az eredménye, amely maga után vonta; a burok repedezik. Ha ehhez netán még csatlakoznak más szövetségek és szövetség nélküliek, akkor megnyílik a lehetőség a változtatásra. Sőt! A következő választásnál még nagyobb siker érhető el.

Végezetül: Egyetlen népnek sincsenek barátai, csak érdekeltségei.- Charles de Gaulle

Egyetértek, hosszútávon kell tervezni. Az öt évből pár nap telt el. Ezt képtelen felfogni a momentum.

Ne feledkezz meg a kormánypárt szavazóiról. Nem választható külön:-))))
Szerintem szánalmas, hogy a vesztes külföldi segítséget kér azokhoz a problémákhoz, amit itthon nem tud megoldani szavazathiany miatt.

Nemzetközivé lesz holnapra a világ- azt hiszik

A szocialisták üdvöskéje Kunhalmi Ágnes Meggyesi Péter útelágazására hajaz.
+ videó
https://magyarnemzet.hu/belfold/kunhalminak-meggyult-a-baja-a-marhakkal-7102166/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés