Gál Kingát és Deutsch Tamást is bizottsági alelnöknek választották az EP-ben

2019. július 10. 17:51

A Fidesz-KDNP jelöltjei közül Gál Kingát  Biztonságpolitikai albizottság Deutsch Tamást pedig a költségvetési ellenőrző szakbizottság alelnökének választották meg az Európai Parlament testületeinek alakuló ülésein – számolt be az euronews. Szerdán délután alakulnak meg az EP szakbizottságai, ekkor szavaznak a testületekben betöltött tisztségekről is. A bizottságok megalakulásuk után elnököt és négy alelnököt választanak.

Az EP szociáldemokrata és liberális frakciója korábban jelezte, hogy nem támogatja a Fidesz jelöltjeinek megválasztását. Ebben része lehetett a Momentum és a Demokratikus Koalíció EP-képviselői lobbizásának is, akik ezt szerették volna elérni.

A Fidesz Gál Kingát a Biztonságpolitikai albizottság (SEDE), Bocskor Andreát a Kulturális és oktatásügyi bizottság (CULT), Trócsányi Lászlót a Alkotmányos ügyekkel foglalkozó bizottság (AFCO), Hidvéghi Balázst az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) alelnöki posztjára jelölte.

Egyelőre két fideszes jelöltet, Gál Kingát és Deutsch Tamást választottak meg, három másik jelöltről szóló döntést elnapolták, róluk hétfőn döntenek majd a testületek.

 A LIBE-bizottság alelnöki posztjáról szóló szavazást azért halasztották el, mert a frakciók nem tudtak megegyezni, kit válasszanak alelnöknek a fideszes jelölt és a zöld ellenjelölt közül. Hidvéghi Balázs az euronews-nak azt mondta, nem érzi vereségnek a történteket, le kell ülni, át kell gondolni a dolgokat szerint. Az ő felhatalmazása világos, fel kell lépnie a bevándorlás ellen, és a LIBE a legbevándorláspártibb bizottság, szerinte ez látszott a szavazáson is.

A két fideszes politikus mellett egy harmadik magyar, Ujhelyi István is bizottsági alelnök lett. Az MSZP képviselőjét az Európai Parlament közlekedéssel és idegenforgalommal foglalkozó szakbizottsága alelnökének nevezték ki.

A DK frissen kiadott közleményében úgy reagált: „A EP baloldali-demokrata, liberális és zöld frakciójának ellenállása miatt ötből három fideszes képviselőt nem választották meg az Európai Parlament szakbizottságainak vezetésébe. A bizottságok többségében rendben lezajlott az elnök és az alelnökök megválasztása, de a fideszes politikusok többségénél saját frakciójuk a szavazás elhalasztását kérte. Jól érezte a Néppárt, hogy nem lenne meg a többség a fideszesek megválasztásához. Öt évvel ezelőtt még az összes fideszes jelöltet megválasztották az EP szakbizottságainak vezetésébe, ma ez a többségüknek nem sikerült. Ez nemcsak Európa, hanem a magyar hazafiak sikere is.”

Cikkünket frissítjük!

Összesen 195 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez most nem az epp- ről szól.

Megbeszélik előzetesen a leosztást nemek és tagállamok szerint, aztán van, aki felrúgja.

Na most akkor ki vétózta a micsodát?

2:0
Gál Kingat is megszavazták.
Ez a kettő pozíció titkos szavazáson dőlt el:-))))
Még vannak félemlitve a képviselők.....
A többi helyre is titkos szavazást kell kérni!!!!

De. Csak a tudatlan ők felrúgták a bevett szabályt.
Minden bizottságban cirkusz van, halasztás, ennyit egyenlőre elértek a momentumosok. Talán nem is rossz bemutatkozás a jövőre nézve:-))))))

Felfüggesztették a szavazást, mert a szocialisták, liberálisok ellopták a blokkoló szerkezetet? ;-)

Pedig úgy tűnik, nem mernek a liberálisoknak nemet mondani.

Akkor így "VÉTÓZOTT" Cseh és Donáth...

:))))))

Három fakció blokkolt.

Csőröbbanás. Ujhelyi meg dőlhet a harangjába.

Az aljadék akció pont annyira volt jó, hogy
LESZ MIT FELEMLEGETNI Az ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOKNÁL.

Ezért gondolom, hogy a halasztás jó. Van idejük gondolkodni.
És titkos szavazást kérni!

Gyöngyösi milyen posztot fog betölteni?

Apropó: te sem láttad Sneider pártelnököt mostanában?

Szebb múltat!

"A képviselők szakosodott állandó bizottságokba tömörülnek a plenáris ülésszakok előkészítése céljából. Jelenleg 20 állandó bizottság van, melyeknek létszáma 24-76 fő között változik, és összetételük tükrözi a parlament politikai összetételét."

Amennyiben így van, akkor a szocialisták és liberálisok nem alkotnak többséget.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. július 10. 18:29

A Szidlo-t nem szavazták meg.....

A legjobb lesz, ha bojkottáljátok az EGÉSZ rendszert, és a Momosok, a dinkák és Ujhelyi visszaadják a mandátumukat.

Ez lenne ám karakán kiállás!

Nem alkotnak, még zöldekkel együtt sem.
Ez tudható volt.
Az volt inkább izgi, hogy a jobboldali blokkok, a radikális baloldal és az "egyebek" megszavazzák-e vagy sem. Mindenkire 51% kell, hogy összejöjjön. A zöld-vörös-libsi együtt csak 35%.

Nyomják a demokratákat. ;-)

Majd Gyöngyösi betölti e ZERőSS posztot.

Pedig szórhatná, mert hiszen disznó nem kóser.

Felháborított a két műfejű, lárva arcú nő.

"Pedig Újhelyi patkány Tyutyu százszor is megnyomta a nem gombot..2

Lehet, hogy idegességében a slicc gombját nyomogatta.

Lehet, hogy azzal győzködtek:-)
Egyébként visszanyalt a fagyi, ugyanis a szocdemek kérték a titkos szavazást:-))))

Még az asztalra is ....

Te is ugráltál rá?:-))))

Ez a választás is arra bizonyíték, hogy a pártok az EP-t, a szakbizottságokat a pártpolitika, ideológia színterének tekintik és figyelmen kívül hagyják a szakmai tényezőket. Így egy ujabb bizonyíték arra, hogy az EP-re nincs szükség és akadálya az EU ügyek gyors, hatékony intézésének.

"Ez nemcsak Európa, hanem a magyar hazafiak sikere is."

Nem!

Ez annak bizonyítéka, hogy az EU-ba reformokra van szükség. Olyan EU-ra, ahol nem pártpolitikai, ideológia harc folyik, hanem a tagország gazdasági fellendülésének, gyarapításáért dolgoznak és nem kerül be a tagországokon belül folyó pártok harca.

A szocialista EP-képviselő Ujhelyi Istvánt pedig újra az EP közlekedési és turisztikai bizottság alelnökének választották.

Milyen demokrácia az ahol az arányosságot nem veszik figyelembe és az MSZP egyetlen képviselőjét alelnöknek választják?
Arról nem is beszélve, hogy szakmai tapasztalata, végzettsége sincs meg hozzá. Legfeljebb a nagyra szabott mellénye és a kocsmai stílusa.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. július 10. 19:25

Patkánylázadás az EP-ben?

Dobrev Klára pártja a DK pedig olyan személyt jelöl, akinek a büntető eljárását akarja megakadályozni.
Ez ám a demokratikus jogállam ideológiája!
Főleg ha ilyen személyt még alelnöki posztra választják.

Ujhelyi helyén van új helyén: a frakciók közlekedő edények, ő is közlekedik majd. Ezzel is - az antiorbanizmus szellemében - elragadott egy posztocskát a frakciótársai elől, majd azok szépen "meghálálják" neki, mint a kapitány is meghálálta neki, hogy befutó.
Bízzuk a bolsevikeket egymás szolidaritására.

Jól látszik, hogy az évek óta ismerős arcokat simán megválasztották, különösen, ha dolgoznak, mint a méhecske ( Gál Kinga). Az újakkal kapcsolatban akarnak infokat gyűjteni.

Magyarország Franciaországgal a legjobb családbarát országok között az első helyen

Magyarország Franciaországgal együtt a rangsor élén végzett és a lehetséges 12 pontból ez a két ország 10,5 pontot gyűjtött be.
https://www.koppmariaintezet.h..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés