Már a maradásról beszél a brit Munkáspárt

2019. július 10. 7:38
Jeremy Corbyn pártja egy második népszavazásért kampányol az utóbbi időben.

Noha még meg se választották Theresa May utódját, az új tory-vezért, Jeremy Corbyn máris kihívás elé állította: a Munkáspárt vezetője bejelentette, hogy új népszavazást szorgalmaznak a brexitről, tömörülése pedig az unióban maradásért fog kampányolni – közölte kedd délután az Euronews.

A portál szerint ugyanis meg akarják hiúsítani akár a megállapodás nélküli, akár a káros kilépést.

„A Munkáspárt le akarja söpörni az asztalról a megállapodás nélküli kilépés ötletét, és azt, hogy az embereknek a jövőben ne legyen lehetősége dönteni arról, hogy az Európai Unióban akarnak-e maradni vagy el kell fogadniuk a megállapodás nélküli kilépést az unióból, amely nagyon-nagyon káros következményekkel jár az élelmiszerárakra, az egészségügyi szolgáltatásokra és az ipari befektetésekre nézve” – idézi Jeremy Corbynt, a Munkáspárt vezetőjét a portál.

A brit jog és politika egyik vezető szakértője arra emlékeztetett az Euronews keddi műsorában, hogy Corbynt korábban azért bírálták, mert az euroszkpetikusok mellé állt. Most színvallásra kényszerítették, és ő úgy döntött, hogy a maradáspártiakat támogatja.

„A Munkáspárt számára fontos, hogy megszólítsa szavazóit, és azt mondja nekik: »Figyeljetek! Felráztuk a dolgokat, lehetőséget adtunk a kormánynak, hogy megóvja a munkahelyeket, hogy a számotokra kedvező megállapodást kössön.« Tény azonban, hogy Theresa May megállapodása nem népszerű sem a közvéleményben, sem a parlamentben. A megállapodás nélküli kilépés még népszerűtlenebb a közvéleményben, mint a parlamentben, márpedig a toryk ezt a két lehetőséget kínálják” – nyilatkozta Thomas Brooks, a Durhami Egyetem professzora.

Ez 180 fokos fordulat az előző állásponthoz képest: februárban Corbyn Theresa Maynek írt levelében öt pontban sorolta fel, hogyan kellene változtatnia brexit-politikáján, a nép akaratáról azonban akkor nem tett említést. Csak arra szólította fel egy hónappal később párttársait, hogy tartózkodjanak a második referendumról szóló döntés parlamenti szavazásán.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amennyire rühellem a brit munkáspárt aljaskodásait:

Magyarország csak NYERNE, ha az UK maradna.
Nem tudnák a franciák és németek csak úgy bedózerolni európa nemzeteit, és egy erős hatalmi tömb fékezné a centrista törekvéseket.

De nekünk speci nem érdekünk egy döglődő únió.

A brit szocikat sakkban tartaná az a tény, hogy még a legvérmesebb brit baloldali szavazó sem tűrné, ha egy francia vagy német diktálná neki a tempót. Európai viszonylatban még a brit munkáspárt is sovén, és távolról sem internacionalista. A brit munkás meg még kevésbbé.

Farage-ékra is szükség lesz még a brüsszeli parlamentben....

Nem alapító távozik, de ez mindenképpen egy másféle Únió lesz a távozás után.

Valószínűbb, h. távoznak és hosszú távon még jól is járhatnak, nyilván ebben a hitben teszik, ha végül, de ez még nincs lejátszva. Anglia sem az az Anglia már, amit az idősebbek még ismerni véltek.

Ez az igazi változások kora.

Dehogy alapítók a britek. Úgy könyörögték be magukat és talán harmadszorra fel is vették őket. ( Különben akkor ritka pocsék gazdasági helyzetben voltak...)

Már ott van. Eltartásra, kirakhatatlanul. Több százezer embert nem lehet akaratuk ellenére visszaküldeni oda, ahonnan jöttek.

Az integráció álom, kevesek és nagyon tehetségesek lehetősége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés