Szemforgató Orbán Viktor és a Fidesz viselkedése

2019. július 10. 14:59

Gyöngyösi Márton
Facebook

Átverik a magyar embereket, mert miközben saját sikerükről áradoznak, nem említik, hogy Ursula von der Leyen minden kérdésben a Fidesszel szembemegy.

„Ursula von der Leyent nem azért nem fogom megszavazni az Európai Bizottság élére, mert személyes fenntartásaim, vagy politikai kritikám volna vele szemben, hanem azért, mert nem erről volt szó. Azok a politikusok, akik erről azokon a zárt megbeszéléseken döntöttek, 250 millió európai szavazópolgárt, köztük három és félmillió magyar embert vertek át.

Különösen szemforgató Orbán Viktor és a Fidesz viselkedése, hiszen ők a nemzetek Európájának győzelméről beszélnek. Szerintem viszont Orbán és kormánya éppen úgy veri át a magyar embereket, ahogy most a von der Leyent kijelölők. Átverik a magyar embereket, mert miközben saját sikerükről áradoznak, egy szóval sem említik, hogy Ursula von der Leyen minden politikai kérdésben az ellenkezőjét mondja annak, amit a Fidesz. És átverik azért is, mert ismét saját magukat tekintik a magyar nemzet letéteményeseinek, akiknek joguk van az emberek feje fölött hatalommal kupeckedni.

Az elmúlt napok bebizonyították, hogy a valódi ellentét nem Orbán nemzetek Európájáról szóló meséi és egyes liberális politikusok föderális Európáról szóló álmai között van. Az ellentét a zárt ajtók mögött egyezkedő, alkudozó és megalkuvó politikusok Európája és az emberek, a választópolgárok Európája között áll fenn. Az ellentét a senki által meg nem választott önkényurak által kitartott »csúcsvezetők« és a hétköznapok Európája között van, ahol a magyar dolgozó sorsa a bérrabszolgaság, a nyugatié pedig az, hogy adójából keleti oligarchák vállalkozásait támogassa. Ez a valódi ellentét, és én azért jöttem az Európai Parlamentbe, hogy a magyar emberek pártját fogjam. Ezért nem fogom megszavazni a háttéralkuk jelöltjét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151424

Ajánljuk még a témában