Újabb migránsokat mentett ki a Sea-Eye mentőhajója a Földközi-tengeren

2019. július 9. 1:27
Amint visszatért Líbia partjaihoz.

Negyvennégy menedékkérőt mentett ki hétfőn a Sea-Eye német nonprofit szervezet Alan Kurdi nevű mentőhajója a Földközi-tengeren, röviddel azt követően, hogy visszatért a Líbia partjainál lévő műveleti területére.

A mentést a máltai hatóságokkal együttműködve hajtották végre – közölte a regensburgi székhelyű civilszervezet a Twitteren.

Az emberek egy fából készült lélekvesztőn indultak útnak Európába. Őket a magánkézben lévő Colibri nevű felderítő repülőgép észlelte.

„A máltai haditengerészet hajója indult útnak, hogy átvegye (a migránsokat) az Alan Kurdiról, és partra vigye őket” – írta mikroblogján a Sea-Eye. A máltai hatóságok egyelőre nem erősítették meg ezt az értesülést.

Málta vasárnap egyezett bele, hogy partra engedjen 65 migránst, akiket korábban az Alan Kurdi mentett ki. A vallettai kormány ezt azzal a feltétellel engedélyezte, hogy a menedékkérőket egy máltai hadihajó veszi át, és a 65 embert azonnal szétosztják az Európai Unió bizonyos tagállamai között. Az Alan Kurdi ezt követően visszatért a líbiai partokhoz.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter nem engedi, hogy kikössenek az olaszországi kikötőkben a humanitárius szervezetek Földközi-tengeren életeket mentő hajói, amelyeket azzal vádol, hogy valójában ösztönzik az illegális bevándorlást.

Olaszországban a múlt hónapban fogadtak el egy – Salvini és bevándorlásellenes Liga nevű pártja által szorgalmazott – rendeletet, amely súlyos pénzbírsággal sújtja az ilyen civil szervezeteket, amennyiben engedély nélkül belépnek az olasz területi vizekre.

(MTI)

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Oket zsuppolnam Afrika kozepebe hadd eljenek az imadott negerjeik kozt

Minden illegális hajót, egyszeri figyelmeztetést követően, a második esetben:
elkobzás, elsüllyesztés-megsemmisítés.
A költségeket az üzemeltetőre terhelve.
Ezt kellene Salviniéknak csinálni, mindenféle magyarázat nélkül.
A törvénytelen hajózás: kalózkodás.
Ugyanaz, mint lopott autóval, jogosítvány nélkül felmenni az autópályára.

Pont oda valók a srávok: a szivárványszín máltai melegségbe. Majd rendet raknak.

Jaja istenem, életeket mentenek a hős civilek hajói, mi ez a gyogyós megfogalmazás? Nem óvodában vagyunk, tök fölösleges ez a gügyögés.

A négerek kihajóznak a nemzetközi vizekre, hogy onnan Európába vitessék magukat. Igen, A Földközi tenger mélyvíz. Aki oda kimegy, a saját életét kockáztatja. Vállalja érte a felelősséget.

Leszarom az ezeregyéjszaka gonosz embercsempészének meséjét is. Az embercsempészek éhenhalnának, ha nem lenne elegendő fizető ügyfelük. Ez a sok szerencselovag, meg a mocskos, bülbülszavú baloldali politika, amelyik legitimálni próbálja ezt az embercsempészetet, ezek miatt fulladnak emberek a Földközi tengerbe, nem azok miatt, akik védik a határokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés