Ön kiadna három milliónál többet egy szőlőfürtért?

2019. július 9. 9:21
A Reiva-kor tiszteletére egy helyi cég Japánban úgy döntött, hogy igen.

A szezon első árverésén több mint 1,2 millió jenes (3,2 millió forintos) rekordáron kelt egy fürt vörös szőlő Japánban. Ez a legmagasabb ár, amit a Ruby Roman nevű, lédús, magas cukortartalmáról híres fajta 12 évvel ezelőtti piacra dobása óta egy fürtért adtak.

 Az Isikava prefektúrában nemesített szőlő minden szeme 20 grammnál nagyobb súlyú. „A szőlőfajta piacra kerülésének 12. éve és a Reiva-kor első aukciójának tiszteletére 1,2 millió jent ajánlottunk egy fürtért” – mondta Hoszokava Takasi, a sikeresen licitáló cég képviselője. A Reiva-kor az új japán uralkodó májusi trónra lépésével kezdődött új korszak elnevezése.

A Hjakurakuszo cég – mely a prefektúrában három hagyományos japán fogadó, vagyis rjokan tulajdonosa – nevében egy nagykereskedő licitált a kanazavai nagybani piacon.

Sokan aggódtak, hogy a június végi rossz idő miatt romlik a nemes fajta minősége, de a július szerencsére melegedést hozott a vidéken. A várakozások szerint mintegy 26 ezer fürt Ruby Romant adnak el szeptember végéig.

(MTI, borítóképünk illusztráció)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez arrafelé a reklám egy kifinomult formája.

Nagyon is tudják: a milliós darab dinnye, fürt szőlő, barack, vagy a milliárdos tonhal a Szkidzsi halpiacon mindig valamilyen cég erőfitogtatása és rendkívül hatékony reklámja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés