Soros?

Három hónap után bocsánatot kér Scrutontól a New Statesman

2019. július 9. 3:39
Soros György és a magyarországi antiszemitizmus is szóba került abban a New Statesman brit baloldali lapban áprilisban megjelent, Roger Scrutonnal készült interjúban, amiből kisebbfajta botrány lett Nagy-Britanniában. Scruton azt állította, kiforgatták és féloldalasan idézték szavait, eközben a brit kormány kitette egy építészeti bizottságból. Most elnézést kért Scrutontól a New Statesman.

„Elismerjük, hogy Scruton professzor nézeteit nem tükrözte megfelelően” az április 10-én egy bizonyos George Eaton által készített interjú – írja a New Statesman brit baloldali lap, hozzátéve: „Elnézést kérünk, és sajnálunk minden kellemetlenséget, amit ez Sir Rogernek okozott”.

A New Statesman – melynek hasábjain a brit konzervatív gondolkodó egykor borrovatot vezetett – ugyan helyesen idézte Roger Scruton szavait, ám ezek az idézetek egyoldalúak voltak. Mint írják, ugyan Scruton valóban azt mondta, hogy Kínában robotokat csinálnak az emberekből, s hogy „minden kínai a másik másolata, s ez igen ijesztő”, de azt elfelejtették hozzátenni, hogy Scruton nem a kínai népre, hanem a kínai népet elnyomó kommunista rezsimre gondolt, mint ennek okára.

A cikkben Magyarország is szóba került, minthogy Scruton megjegyezte: „bárki, aki nem veszi észre, hogy van Magyarországon Soros-birodalom, nincs tisztában a tényekkel”; ugyanakkor interjúalanyuk azon félmondatát már kifelejtették a megjelentetett szövegből, hogy „ez nem szükségszerűen a zsidók birodalma; ez a feltételezés nonszensz”. Hozzáteszik, hogy a brit gondolkodó elismerte, hogy van Magyarországon antiszemitizmus.

A lap azután tette közzé elnézést kérő közleményét, hogy találkozott egykori szerzőjével, akit az egyoldalú és félrevezető interjú miatt a brit kormány kirúgott az építésügyi minisztérium esztétikai bizottságából.

A New Statesman most az eredeti cikk mellett közzé tette a még eredetibb, teljes interjúleiratot is.

Roger Scrutont a Mandiner májusban kérdezte az esetről, lapunknak azt nyilatkozta: „Csapdába csalt egy újságíró, aki teljesen tévesen számolt be az interjúról, és a Konzervatív Párt rögtön hitt is neki. Ahelyett, hogy megkérdeztek volna, rögtön azzal jöttek, hogy nem lehet olyasvalaki nálunk, aki ilyeneket mond, azonnal mennie kell. Azt hiszem, ez mutatja, hogy milyen törékeny is a Konzervatív Párt helyzete a hatalom csúcsain”. Scruton akkor arról is beszélt a Mandinernek: az őt kirúgó államtitkár nem kért bocsánatot tőle, ugyanakkor ezrek álltak ki mellette a világ körül.

 

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"NÁDASI KATALIN
(Magyar Nemzet)

Hét perc figyelem naponta
A liberális világrend, amely a migrációval és a genderelmélet terjesztésével készül tönkretenni a keresztény kultúrát és a nemzetállami létet, a családok szétverésével már nagyon régen megkezdte a normális társadalmak felszámolását."
Az, hogy mindenhol, a New Statesman-nél is van emberük, eléggé világosan mutatja az aljasság elkövetőinek fajiságát...
Harold Wallace Rosenthal 1976-ban!!!: "– “Az elmúlt három évtized alatt senkinek sem sikerült politikai hatalomra jutni a zsidók jóváhagyása nélkül. Az amerikaiak 1932 óta nem választottak maguknak való elnököt; Roosevelt a mi emberünk volt, Roosevelt óta minden elnök a mi emberünk.”

Amerika külpolitikájáról úgy nyilatkozott, hogy “az ostoba nép képtelen átlátni H. Kissinger külügyi munkásságán, ami az elejétől végig cionista-kommunista politika. S mégis a polgáraink azt hiszik, hogy e politika majd Amerikának előnyöket jelent.”

-“Mi zsidók különféle társadalmi kérdéseket tárunk az amerikai nép elé, igyekszünk minden oldalt támogatni, ami persze teljes zűrzavart okoz. Vizsgálgatják a felvetett kérdéseket, de azt nem látják, hogy kik vannak a háttérben. Mi zsidók úgy játszadozunk az amerikai közvéleménnyel mint macska az egérrel.”

A beszélgetésünk alatt éreztem, hogy az amerikai nép talán megérdemli a szomorú sorsát...

-“A tömegek vére folyik majd az utcán, míg mi várjuk világgyőzelmünk nagy napját” – mondta Rosenthal hidegen."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés