Sűríti marosvásárhelyi járatát a Wizz

2019. július 8. 14:42

Naponta indulnak repülőgépek a magyar főváros felé és vissza.

A Főtér hétfői cikke szerint október 27-től naponta lesz WizzAir-repülőjárat Marosvásárhely és Budapest között, ami megfogalmazásuk szerint „lényegesen jobb”, mint a mai helyzet, amikor hetente csak háromszor repülnek a lila-fehér-rózsaszín Airbusok a magyar fővárosból a Maros-parti reptérre.

A jó hírt hétfőn jelentették be Marosvásárhelyen a WizzAir képviselői és Péter Ferenc, a megyei tanács elnöke (a repteret a Maros megyei tanács működteti):

A romániai magyar portál egyébként a járat menetrendjéről jót és rosszat is tud írni: szerintük az jó, hogy a 16:45-ös marosvásárhelyi indulást a Székelyföld legtávolabbi zugából is kényelmesen el lehet érni anélkül, hogy az embernek éjszaka kelljen felkelnie és útra kelnie.

Szerintük ami hátrány, az is éppen a délutáni induláshoz kötődik: ez ugyanis egy későbbi budapesti érkezéssel alkalmatlan bármilyen ügyintézésre, esetleg üzleti kapcsolatok hatékony ápolására, ehhez ugyanis jóval megfelelőbb lenne egy reggeli indulás és mondjuk esti érkezés.

Budapestről egyébként 14:15-kor száll fel a WizzAir-gép Marosvásárhely irányába.

A WizzAir 2016-ban költöztette budapesti járatát Kolozsvárra, mivel a vásárhelyi reptéren fel kellett újítani a kifutópályát, ez egészen 2018 őszéoig tartott. Miután visszatért a Wizz Marosvásárhelyre, azon nyomban megszűnt a kolozsvári légi összeköttetés Budapesttel.

Ez utóbbi járat újraindulására is van remény, információik szerint maga Orbán Viktor magyar miniszterelnök tárgyalt a kolozsvári reptér illetékeseivel az újraindításról.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151275

Ajánljuk még a témában