Gyurcsány Ferenc: Orbán és társai elbuktak, Európa a szabadság földrésze maradt

2019. július 8. 19:36

A Demokratikus Koalíció elnöke hétfőn, az országgyűlésben napirend előtti felszólalásában az európai parlamenti választás következményeit értékelte. Íme:

 

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Saját szempontjából jó beszéd volt. Jól felépítette,
összeszedetten adta elő.

Megint elővetted a rád jellemző demagógiát.

Nos, hány helyen bukik meg az elnyomó állam? Egyáltalán, milyen az az elnyomó állam, milyen az a fasiszta állam, amelyik választásokon teret ad a vélemény nyilvánításnak, tudva, hogy előbb utóbb minden országban bekövetkezik egy fordulat?

Mi az, amit te népharagnak nevezel? Az egy olyan izé, ami leamortizálta mondjuk a korrupt, sumák német és osztrák nagykoalíciókat? Netán az a népharag, ami Olaszországban megelégelte a migránsbarát kormányokat? Vagy, amikor Görögországban elég volt a Szirizából? Netán az is népharag, amikor Macron ellenében elégedetlenkednek, amikor EP választáson Le Pen több szavazatot szerez?

Szóval, szerinted létezik jó és rossz, jogos, vagy nem jogos népharag?

Gyurcsány Ferenc böszmesége ismét hazudik.

(A böszmeség, hazugság jelző nem tőlem származik, hanem Gyurcsány Ferenc diagnosztizálta magát az öszödi beszédben.)

Most erős államok Európájáról szónokol, ahol a döntések az EU-nál lennének. Ha ez történik, akkor nem beszélhetünk erős államokról a szövetségben, legfeljebb csatlós államokról. Ez viszont nem más, mint az Európai Egyesült Államok.

Az uniós állampolgárokat azokat csapták be, akik kikényszerítették 2014 évben a csúcsjelöltséget, amely ellentétes az EU joggal. Csak akkor lenne jogszerű, ha az Alapitól Okiratot, a Liszaboni szerződést módosítják.
Az uniós szerződésben csak annyi van benne, hogy az EB elnökét az államfők- és kormányfők tanácsa jelöli, melynél figyelembe veszi a választás eredményét. Így még azt sem tiltja a rendelkezés, hogy nem a győztes pártból jelöljenek.
Ebben is történt változtatás sundán-bundán, mert volt idő amikor az államfők- és kormányfők tanácsa választotta az EB elnökét és az Európai Parlament. Ez is a szuverén államok döntésének a csorbítását, az Európai Egyesült Államok, mind birodalom építésének a célját szolgálta. Egyébként az uniós szerződésben lefektetettek teljesültek, mert az EB elnökére a győztes pártszövetségből (EPP) történt a jelölés.

A magyar emberek megbecsüléséről, tiszteletéről ne szónokoljon olyan ember, aki magasról tett a tüntetőkre és kormányzása alatt a fogdmegjei válogatás nélkül agyba-főbe vertek mindenkit, majd mindezért kitüntetést kaptak. Továbbá kormányzása alatt a csőd szélére juttatta az országot.

Egyetértve azzal is amit megfogalmazol, szerintem amikor kereszténységről beszélünk, akkor társadalmi szinten a kultúrát, erkölcsi normát értjük, amiben Gyurcsány Ferenc hiányt szenved. Még akkor is, ha többször bérmálkozik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés