Dömötör Kunhalminak: Karácsonnyal a Hagyó-Gyurcsány-Demszky-korszak térne vissza

2019. július 8. 11:49
Az Országgyűlés hétfő rendkívüli ülésnapján Kunhalmi Ágnes arról beszélt, hogy két világ van Budapesten, amit már Bukarest is megelőz. Dömötör Csaba szerint Karácsony Gergellyel „a Hagyó-Gyurcsány-Demszky-korszak” térne vissza Budapestre, és az általa tervezett ingatlanadó szinte minden budapestit sújtaná.

A szocialista képviselő a rendkívüli ülésnapon elmondta: nem büféskocsi kellene, hanem a fővárosnak „egy új felelős” vezetés. Szerinte a budapestiek „marhára megunták, hogy nyáron ők leizzadva, piszkosan és büdösen érkeznek meg” a munkahelyükre – közben a fideszes elit szerinte „pökhendien tekint le a Várban pofátlanul alacsony áron bérelt lakásaikból”. Úgy fogalmazott: Budapesten ma „két párhuzamos világ van”, és a fideszes elit van kisebbségben, míg azok, akiktől „elvették a lehetőséget”, azok vannak többségben.

Kijelentette: romlik Budapest versenyképessége, „már Bukarest” is megelőzi a magyar fővárost. Kijelentette: a fővárosaiaknak már évek óta elegük van a fideszesekből, de amíg korábban a választókerületek átszabásával sikerült megnyerni a választást, most már csak akkor tudnának nyerni, ha magát a választást tennék lehetetlenné. Szerinte a kormány gondolkozik ezen, mert megrettent a közel 70 ezer előválasztótól. Szerinte ez is bizonyítja, hogy a budapestiek „le akarják rúgni magukról a Fideszt”. Szerinte a változás Magyarországon Budapesten fog kezdődni – zárta a felszólalását.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szólalt fel a kormány nevében, és reagált az elhangzottakra. Szerinte a szocialista képviselőnő beszéde „a baloldali hatalmi lökdösődés” része volt, ugyanis akkor szokták „lehúzni Budapestet”. Szerinte Kunhalmi Ágnesnek meg kell látogatnia Bukarestet, hogy meggyőződjön az általa elmondottakról. Annak alátámasztására, hogy Budapest mit ért el, felsorolta aokat az eredményeket, amelyeket „a budapestiek értek el”.

Szerinte az ellenzék a nyári meleget is „a kormány nyakába varrja”, de az elmúlt kilenc évben „több klímatizált busz és közlekedési eszköz” érkezett a fővárosba, mint korábban. Úgy fogalmazott: Karácsony Gergely szövetségesei csődtömeget csináltak a fővároból, annak eltűntetésére 217 milliárdos adósságot kellett átvállalni a fővárostól.

Szerinte az, hogy Karácsony Gergely hogyan vezetné a fővárost, abból tudható, ahogy Zuglóban folynak az ügyek. Ahol „az a rossz értelemben vett bravúr is előfordult” a parkolással, hogy komoly összegeket kell fizetni azért, de maga a kerületnek mégis veszteséges. Hozzáteszi: Karácsony azt állítja, nem tud róla, de az aláírása mágis rajta van a szerződésen. „Ezt így hogy?” – tette fel a kérdést Dömötör Csaba. Szerinte Karácsony Gergellyel „a Hagyó-Gyurcsány-Demszky-korszak” térne vissza Budapestre.

Végezetül hozzátette: szerinte a tervezett ingatlanadó a budapestiek többségét érintené. „Ebből aztán nem kérünk, és biztos vagyok benne, hogy a budapestiek sem” – jelentette ki.

Később Dömötör Csaba Gyurcsány Ferenc felszólalására is reagált: ebben kijelentette, a DK „rendszerszinten dolgozik Magyarország ellen”. Ezt a szópárbajt itt nézheti meg:

(Mandiner)

 

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki mondta?

„Én viszont hiszem, hogy az új politika az őszinte fellépésről kell szóljon. Ezért tartom fontosnak most, és itt elmondani, hogy 2005 novemberében engem például jogerősen pénzbüntetésre ítéltek közokirat-hamisításért, egy diákigazolványos visszaélésért. A lejárt gimnáziumi diákigazolványomra ragasztottam egy érvényesítő matricát, amit az egyik barátom szerzett nekem, hogy diákbérletet tudjak venni, ami sokkal olcsóbb volt. Hülyeség volt, meg is bántam. [...] 83 ezer forint volt a nettó jövedelmem, és nehezen éltem meg belőle. Húszéves voltam, hibáztam, de nem tagadom. Nem vagyok rá büszke, de nem vagyok becstelen ember sem. A félelemkeltés politikai gyakorlata ellen szerintem az őszinteség a megoldás.”

Miben változott?

Válaszok:
Berecskereki | 2019. július 8. 12:44

Megélhetési bűnözés bocsánatos bűn?

"Engedélyezte a Parlament Amerikának, hogy katonái hazánkban állomásozhassanak"
érdekes (amit előre sejtettem) ezta cikket eldugta a Mandi - az Origó a PS meg a MN-ben is tötrölték, vagy eldugták !
............

Engedélyezte a Parlament Amerikának, hogy katonái hazánkban állomásozhassanak
2019. július 2. 12:28

Kedden elfogadta az Országgyűlés azt a javaslatot, amely szerint állandó jelleggel állomásozhatnának amerikai katonák Magyarország területén.
https://mandiner.hu/cikk/20190..

European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet a díjának elnyerése 2019.

A szavazatok alapján Budapest megelőzte Párizst, Athént, Londont, Firenzét.

Demszky idejében mikor kapott ilyen elismerést Budapest?

Karácsony az MSZP jelöltje.
Aki ráadásul 5 éve polgármester Zuglóban.

Akkor innen folytassuk.

Válaszok:
hátakkor | 2019. július 9. 10:04

"haláltusa" :)))))))

Ez jó. Mint minap a "végvonaglás" szót használta valamelyikőtök. :))

Alig 1 hónapja, hogy a Fidesz 52%-kal nyert, 2006 óta minden egyes országos választást és népszavazást megnyerve. A második legerősebv párt Fletó 16%-os DK-ja, a harmadik legerősebb párt már egyjegyű %-os...

Haláltusa, az... :))))))))

Nem, nem itt van a vége.
Hanem itt kezdődik a konfúzus az oldalatokon. :))

Ugyanis:

TÉNY1:
Karácsony Gergely megválasztásáért kampányoltok teljes erővel.

TÉNY2:
Karácsony Gergely az általad emlegetett MSZP főpolgármesterjelöltje, egy évvel ezelőtt pedig ugyanezen MSZP miniszterelnök-jelöltje volt.

TÉNY3:
Karácsony Gergely az általad emlegetett Zugló polgármestere immár 5 teljes éve, ellenzéki többségű képviselőtestület mellett egyébként.

Akkor innen folytassuk.

Zuglóban 22 fok van akkor is, ha az egész városban 36 fok van? Ezt itt most hogy?

Az Országházról: "A hűtést egykor a téren álló két medencés szökőkúton keresztül beáramló hideg levegő biztosította. Miután ezeket a medencéket elbontották, az enyhébb klímát az 1930-as évektől egészen 1994-ig föld alatti aknákban felhalmozott jégtömbökkel oldották meg."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés