Népszava: Szétesőben Márki-Zay Péter mozgalma

2019. július 04. 11:26

A Népszava szerint Hadházy Ákos lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöki pozíciójáról.

2019. július 04. 11:26

Hadházy Ákos szerdán lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alelnöki pozíciójáról, a független képviselő levélben jelentette be elhatározását – tudta meg a Népszava. Ezzel a héttagú vezetésből már ketten távoztak, hiszen Ábrahám Júlia, aki Hadházy Ákossal együtt korábban az LMP színeiben politizált, már korábban lemondott.

Hadházy a Népszavának megerősítette a hírt, de nem akarta bővebben kommentálni. Mindössze annyit mondott: „nem akarok senkit megbántani, nagyon tisztelem Márki-Zay Pétert, de nem érzem úgy, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak a jelenlegi helyzetében jó esélye lenne céljai betöltésére”.  

A Népszava szerint, van még más vezetőségi tag is, aki fontolgatja, hogy lemond. „Az utóbbi időben semmi értelme az elnökségi üléseknek, mert olyan mély személyi ellentétek alakultak ki a Mozgalomban, hogy ezek az alkalmak gyakran csak egymást sértegető vitákba fulladnak. Volt, hogy kiabáltunk egymással. Ez senkinek nem hiányzik” – fogalmazott a lapnak egy forrás. Egy másik alapító tag pedig azt mondta, nem cáfolja, hogy a szétesés szélére került a Mozgalom. A lap szerint háttérben húzódó problémák egyszerre személyiek, szervezetiek és ideológiaiak. Többen például azt mondták, hogy Márki-Zay Péter, Kész Zoltán és Lukácsi Katalin egyre inkább egy „belső kört” alkot az elnökségen belül, és visszatartanak információkat a többiektől, ráadásul ők határozottan jobboldali értékeket vallanak, míg mások a baloldal felé is nyitnának.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2019. július 04. 21:15
A Népszava megkapta a kilövési parancsot Márki-Zayra Gyurcsánytól.
Kegyes urunk Karolus
2019. július 04. 17:31
Egyes információk szerint Hadházy artistaként folytatja pályafutását.
Mich
2019. július 04. 17:12
Világos: menekülnek a patkányok...
Jason Bourne
2019. július 04. 16:17
Vége lesz, mielőtt elkezdődött volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik