Szétesés

Népszava: Szétesőben Márki-Zay Péter mozgalma

2019. július 4. 11:26

A Népszava szerint Hadházy Ákos lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöki pozíciójáról.

Hadházy Ákos szerdán lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alelnöki pozíciójáról, a független képviselő levélben jelentette be elhatározását – tudta meg a Népszava. Ezzel a héttagú vezetésből már ketten távoztak, hiszen Ábrahám Júlia, aki Hadházy Ákossal együtt korábban az LMP színeiben politizált, már korábban lemondott.

Hadházy a Népszavának megerősítette a hírt, de nem akarta bővebben kommentálni. Mindössze annyit mondott: „nem akarok senkit megbántani, nagyon tisztelem Márki-Zay Pétert, de nem érzem úgy, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak a jelenlegi helyzetében jó esélye lenne céljai betöltésére”.  

A Népszava szerint, van még más vezetőségi tag is, aki fontolgatja, hogy lemond. „Az utóbbi időben semmi értelme az elnökségi üléseknek, mert olyan mély személyi ellentétek alakultak ki a Mozgalomban, hogy ezek az alkalmak gyakran csak egymást sértegető vitákba fulladnak. Volt, hogy kiabáltunk egymással. Ez senkinek nem hiányzik” – fogalmazott a lapnak egy forrás. Egy másik alapító tag pedig azt mondta, nem cáfolja, hogy a szétesés szélére került a Mozgalom. A lap szerint háttérben húzódó problémák egyszerre személyiek, szervezetiek és ideológiaiak. Többen például azt mondták, hogy Márki-Zay Péter, Kész Zoltán és Lukácsi Katalin egyre inkább egy „belső kört” alkot az elnökségen belül, és visszatartanak információkat a többiektől, ráadásul ők határozottan jobboldali értékeket vallanak, míg mások a baloldal felé is nyitnának.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151091

Ajánljuk még a témában