EU-csúcs: Merkellel és Macronnal is tárgyaltak Orbán Viktorék

2019. július 1. 7:13
A V4-ek vezetői a német kancellárral és a francia elnökkel is összeültek a vasárnapi EU-csúcson.

Angela Merkel német kancellárral és Emmanuel Macron francia elnökkel is találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnök a visegrádi négyek kormányfőinek társaságában a brüsszeli EU-csúcson vasárnap. Orbán Viktor mellett Andrej Babis cseh, Peter Pellegrini szlovák és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök vett részt a találkozón.

Az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői vasárnap este rendkívüli csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben, egyetlen napirendi pontként a főbb EU-intézmények vezetői tisztségeinek betöltéséről tárgyalnak.

A csúcstalálkozó alkalmával kiderült: Nagy-Britannia él uniós tagságával járó jogaival, és teljesíti ebből fakadó kötelezettségeit mindaddig, amíg az Európai Unió teljes jogú tagja. Az Egyesült Királyság konstruktív lesz az uniós intézmények vezető tisztségeiről folytatott viták során – jelentette ki Theresa May brit miniszterelnök Brüsszelben, a rendkívüli EU-csúcsra érkezve vasárnap. Hozzátette a brit uniós tagság megszűnését (Brexit) követően országa továbbra is szoros kapcsolatot kíván fenntartani az EU-val, 27 tagországával való együttműködése pedig továbbra is rendkívül fontos lesz.

(MTI)

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Alex Soros Párizsból Berlinben ment pár napja. Macron és Merkel szerint Timmermans volt a jó jelölt. Timmermans évtizedek óta Soros barátja.
Az EP-ben több, mint kétszázan szerepelnek a Soros- listán. Az EP és az ET között nagy volt a harc a jelölésért.
Ha minden jól megy, Brüsszel Sorostalanitva lesz.

Máshol olyan kép van, ami szerint Cipraszt győzködi Merkel, Macron és Tusk. Biztosan ígérnek valamit: vagy jutalmat, vagy büntit....

Mivel az államfők nem adják könnyen, talán.
Weber és Timmermans megbukott, aztán jöhetett két név, Barnier és a liberális nő a hírek szerint. Valszeg egyik sem szerzett többséget, új jelölt neve merülhetett fel, ezért rendelt el Tusk tárgyalási szünetet.

Nézd a kezeket:-) Macron mind a két kezét használja, OV a bal kezével egy szektákat fog. Testbeszéd.....

Totális elszigetelődés. :))

Vagy a Gyöngyösivel?

A komplett ballib média így hergelte az olvasóit, aminek meg is volt az eredménye a hozzászólások durvaságát, közönségesseggét, bumfordiságát, agresszivitásátbtekintve.

Mi a kérdés, hiszen minden egyértelmű. Nem értem, mit nem értesz? Macron Timmermanst támogatta.....ennyi elég válasznak gondolom, mert nagyon tájékozott vagy.

Úgy látom részetekről viszont van egy elv. Pocskondiázni ,ellendrukkernek lenni, mintha nem ebben az országban élnétek. Képesek vagytok mindent örömittasan fogadni, ami Orbán koncepciójával szembe megy. Pedig láthatjátok, hogy nem egyedül képvisel egy ügyet, (persze azokat is pocskondiázzátok) de ti boldogan csaholtok minden ellenkezőnek, csak egy a lényeg: "Szúrjanak ki Orbánnal, és "társaival". Aki Orbánnal egy véleményen van, azt szarozni kell Salvinitől, Morawieckiig.
Orbán gyűlölete, elvette a józan eszeteket. Sajnálatos.
Én szégyellem magam, miattatok.

Nagyon kis egyszerű vagy. :)))

"Nálatok" úgy szokás, hogy akivel nem értetek egyet, arra köptök egyet, amikor találkoztok? Ja..igen.

Engedd meg, hogy azok miatt szégyelljem magam, akik megérdemlik! Érted "huszározós nagyokos"?

Dehogy. Én megpróbáltam Orbán miatt is szégyellni magam, de amikor mindent összevetettem, az az eredmény jött ki, hogy ti vagytok a győztesek!

Úgy látom, ma nagyon rossz napod van. Lehet, hogy pihenned kéne egy kicsit, meg ez a nagy meleg is.....

Köszi. De sose sajnálkozz, inkább nézz körül a saját házatok táján. Esetleg egy alkalommal őszintén!

Lehet. Ezt te tudod, de nehéz elhinni, mivel csak egy irányba megy a pocskondiázásod. Egy pártatlan embertől, ez elég furcsa.

Válaszok:
Negue | 2019. július 1. 11:17

Puszika! Nem tudom megnyitni a hozzászólásodat. Van még néhány nick. Nem tudom mi az oka.

Ami Orbánt illeti,
ő már tavaly is tárgyalt Merkellel és Macronnal.

Videó a tárgyalásukról
itt:
https://444.hu/2018/06/29/megs..

Köszönöm. Már megnéztem, ott minden rendben. Már volt ilyen régebben is. Néha olyan baromságokat csinál itt a technika, hogy nem győzök csodálkozni.

Akkor a végéről kezdem, mert nagyon megnevettettél vele, ez megint milyen jellemző! A ferdítés, mellébeszélés. :))

"Nyugodtan keresgélj általam ellenzéket dícsérő kijelentéseket, nem fogsz találni.

Nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogyha neked olyan rossz véleményed van az összes(!) politikusról, ahogy írtad, akkor milyen érdekes, hogy csak ezeket pocskondiázod, azoknál meg soha nem találsz köpködni valót?
Nem kell, hogy találjak olyat, hogy dicsérgeted őket, de olyat se találok, hogy ugyanazt szórnád rájuk időnként, mint a kormányra. Csak úgy a pártatlanság nevében, ahogy írod:

" Most nem írnék jelzőket, az összes politikust minek tartom, pártállásra való tekintet és kivétel nélkül."

Aki pártalannak mondja magát, annak illene pártatlannak is látszani!

Ez egyben válasz az általad hiányolt etikai kódexre is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés