Kronen Zeitung: Bombamerényletet terveztek Strache ellen

2019. június 27. 11:00

A bűncselekmény motivációja az lett volna, hogy „alapjaiban megrázzák az Osztrák Köztársaság politikai struktúráját”.

Pokolgépes merényletet terveztek a gyanú szerint még hivatali ideje alatt Heinz-Christian Strache korábbi alkancellár és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnöke, valamint családja ellen Ausztriában – írja a Kronen Zeitung.

A lap értesülése szerint még 2018 szeptemberében kereste meg a bécsi Alkotmányvédelmi Hivatal (állambiztonság) bizalmi emberét több alkalommal is egy kábítószer-kereskedő. Százezer eurót ajánlott, hogy merényletet hajtson végre az akkori alkancellár és családja ellen.

Az újság úgy tudja, a robbanószerkezetet nem a szolgálati autóban, hanem az alkancellár családi járművében akarták elrejteni. A felbujtó folyamatosan megfigyelte a család lakóházát és autóját, pontos információkkal rendelkezett arról is, melyik parkolót használják. A bűncselekmény motivációja az lett volna, hogy „alapjaiban megrázzák az Osztrák Köztársaság politikai struktúráját”. A részletekről a sajtó szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal bizalmi embere tett tanúvallomást.

A bécsi ügyészség szóvivője, Nina Bussek megerősítette: alapos a gyanú arra, hogy merényletet akartak végrehajtani Heinz-Christian Strache, valamint felesége, Philippa ellen, az ügy kivizsgálása folyamatban van.

„2018-ban bombamerényletet terveztek ellenem és a családom ellen, erről engem az Alkotmányvédelmi Hivatal máig nem tájékoztatott. Nem találom a szavakat!.” – kommentálta a híreket Facebook-oldalán a politikus.

.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150754

Ajánljuk még a témában