Elszoktunk már az ilyesmiktől

2019. június 27. 9:30

Kárpáti Márton
Index
Alapvetően jó és egészséges, ahogy ez az egész előválasztás lezajlott.

„Lehet azon sopánkodni, hogy milyenek ezek a jelöltek, milyen pártok állnak mögöttük, lehet azon keseregni, hogy egy csomó mindenben ugyanazt képviselik, vagy hogy egy csomó ígéretük teljesen irreális, mégis van valami nosztalgikusan jó érzés abban, hogy legalább verseny és vita van arról, hogy ki mit akar, ki az alkalmasabb, ki az esélyesebb. (Fun fact: a közszolgálati hírügynökség azt emelte ki egy kormányzati háttérintézmény függetlennek beállított munkatársának egyik nyilatkozatából, hogy tök mindegy, mit csinálnak ezek a jelöltek, mert nem folytattak érdemi vitát. :D)

Az elején én is csak legyintettem az egészre, hogy egy újabb érdektelen, felesleges bohóckodás az egész, mint szinte minden, ami az ellenzéknél történik, de mostanra már inkább azt gondolom, hogy az összes bénaságával együtt ez mégis csak jobb, mint amikor ki tudja, kik, ki tudja, mi alapján dobálják be az esélytelenebbnél esélytelenebb jelölteket a tuti bukóba.

És nem arról van szó, hogy most jó vagy rossz döntés született, hanem arról, hogy alapvetően jó és egészséges, ahogy ez az egész előválasztás lezajlott, csak már elszoktunk az ilyesmiktől.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közben is ment a marakodás, választási csalás. Neki ez az egészséges........

Mitől szoktatok el, Marci? Attól, hogy ellenzéki nyertes van valahol?

A képzelet szintjén: ha nyerne Karácsony, minden párt ott marakodna a pozíciókért. Követelné a jussát. Karácsony nem tudná kezelni.

A DK meg felvételeket lopott az atv- től:-)))) az egészség jegyében:-)))))

Nem. Csak összeszedtem veled a ballib egészség jegyeit:-)))

Mert szóra sem érdemes:-)
Olyan, mintha már nem is lenne.

Tudom értékelni az Indexben azt, hogy már nagyon régóta látványosan utálnak mindent, ami jobboldali, ehhez képest néha jönnek ezek az "eltartott ujjal fogom a kiskanalat" cikkek, és szóvá teszik a másik oldal hozzáállását.

"Kitalálták az ellenzéki roncsderbi kifejezést, amit mindenféle szégyenkezés és fék nélkül toltak, amikor csak lehetett, és tényleg a legpitiánerebb dolgokkal kezdték el a jelölteket támadni."

Valóban rettenetes. Ehhez képest egy Index címlap maga a személyeskedéstől mentes, mindenkit befogadó virággyerek-mentalitás.

Mondjuk azt meg kell adni, hogy ugyan az előválasztás egy párton belül szokott lenni, és hogy az egymás javára visszalépés a pártok közti különbségek eltűnését jelenti, de szerencsére itt ettől nem kell félni, a DK-Mszp-Momentum között mára már tényleg nincs semmi különbség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés