Belőlem nem lett se Kant, se Schopenhauer, csak egy firkász

2019. június 25. 17:53

Váncsa István
24.hu
Származásomból fakadóan arra predesztináltattam, hogy az összes panorámafotón ott álljak Orbán Viktor mögött. Az ízlésemmel lehet a baj. Interjú.

„Helyes irány a pacalos politikusi imidzs?

Németh Szilárd imidzsét nem Németh Szilárd építette fel. Őt a legfőbb akarat formálta meg valamennyiünk örömére, ugyanis kellett a legszűkebb elitbe egy ilyen impozáns, igazi magyar ember, aki a maga választékos stílusával, disztingvált megjelenésével pontosan tükrözi azt az ideált, amelyet a Fidesz-szavazók a legfőbb akarat hite szerint ellenállás nélkül követnek és amivé válni szeretnének maguk is. Németh Szilárd kívül-belül a tökéletesen Fidesz-kompatibilis, tántoríthatatlanul Orbán-hű, legyőzhetetlen turáni vitéz. A leendő magyar anyáknak a megfelelő pillanatban őrá kell gondolniuk, hogy gyerekük már a bölcsőben is olyan legyen, amilyen ő.

Egészségügyi szempontból hogyan értékeli Németh Szilárd pacalozását? A politikus mégiscsak a közösségének kiemelt tagja, kinek tán étkezési szokásaiban is példaként kéne magasodnia koleszterin sújtotta kis hazánk népe előtt. Telített zsírsavat reklámozni merénylet, hát nem?

Kormányunk kilenc esztendeje a közpénznek magánvagyonná konvertálása tárgyában serénykedik, így hát, könyörgöm, ne azért korholjuk, mert az állampárt alelnöke táplálkozástudományi szempontból kifogásolható nézeteket vall. Amit ez a rezsim az egészségügyi ellátás béka segge alá nyomorítása révén művel, az egy hadosztálynyi Németh Szilárd népbetegítő hatását is messze túlhaladja.

Eddig ugyan nem derült ki, de ez itt egy szülinapi interjú. A pacalt elhagyva skiccelhetünk egy Váncsa-nacionálét?

Skicceljünk.

Biharnagybajomi.

Az vagyok.

Munkásszülők.

Ők úgy mondták, iparosok. Apám asztalos, a családja Erdélyből települt ki a húszas évek elején, nagyapám böcsületes székely ember, egy-két fényképem van róla, a pillantása olyan szúrós, hogy kilyukasztja a fotópapírt. Hivatásos katona volt, akkora bajusszal, hogy Vilmos császár őmellette labdába se rúghatott volna. Anyám női szabó, famíliájában törökverő vitéz is akad, sárréti paraszt, aki szecskavágóval kergette meg az ellent, ebből fakadóan családja a biharnagybajomi templomban jogosult örökkön örökké az első padban ülni, s ezt még az én gyerekkoromban is számon tartották az öregasszonyok. Táltossal is büszkélkedhetett az anyai ág, igazival, aki hat ujjal született, gyógyított, szóval ellátta mindazon funkciókat, melyeket egy táltosnak el kell látnia, s tudását nem hat hónapos OKJ-s képzésen sajátította el.

Az isten is fideszesnek teremtette önt.

Igen, származásomból fakadóan arra predesztináltattam, hogy az összes panorámafotón ott álljak Orbán Viktor mögött. Az ízlésemmel lehet a baj. A kelleténél finnyásabb vagyok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Belőled is csak egy ballib seggnyaló lett. Tizenkettő egy tucat.

Lehetett volna belőle egy jó iparos. Lehet, hogy ahhoz sem volt tehetsége.

Nagyon eltért a családi gyökerektől.

"Az ízlésemmel lehet a baj. "

.....hát, nem azért mondom Váncsa bácsi....de azért van ott baj mással is. :))

Ez egy gyűlölködő, idős szivar. Nyilván látná a különbségeket, ha lenne, mondjuk 3 gyereke és a feleségével együtt dolgoznának, sőt, adóznának valami munkahelyen.

Az Orbán kormány valósággal csodát tett a 2010-es csődből indulás óta.

Itt a devizahitelesek azok, akik többet vártak, de:

-nem volt kötelező felvenni,
-azért vették fel, mert a párt és kormány (MSZP-SZDSZ) pénzügypolitikája miatt a forinthitel az égbe szökött,
-minden érintett ország között nálunk voltak százezrek érintettek, könnyű volt keveseket kihúzni a bajból szerencsésebb, illetve jobban vezetett helyeken,
-minden lehetséges bírói fórumot végigjártak azt vizsgálva, h. meddig mehetnek el a bankok ellenében, nem jártak sikerrel,
-minden részvétem a hitelfelvevőké, de nem igaz, h. semmiféle intelem nem volt, és nem várhatja semmilyen réteg, h. államköltségen, a befizetők kárára orvosoljanak magán hibákat, azért föltűnhetett volna, h. az árfolyam viszonyok nincsenek kőbe vésve és sem a jobb lakás, sem a jobb kocsi nem jár senkinek egy kis kamat ügyeskedéssel.

Németh Szilárd megjelenése olyan, amilyen, én hallgattam, olvastam, nekem nagyon szimpatikus volt. A pacal NAGYON jó tud lenni, egy kis májjal, stb., főleg ha profi csinálja. Mondjuk, én nem kezdenék neki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés