Tarlós – Kálmán 1-0

Tarlós cáfolja Kálmánt: működik a panelprogram

2019. június 25. 12:39
Mint főpolgármester, nem is állíthatná le az állami programot – közölte a főpolgármester az MTI-vel.

Jelenleg is tart az állam által támogatott panelprogram, amely a panelos épületek energiatakarékosságra törekvő felújítását – szigetelés, nyílászárók, homlokzatok – jelenti – közölte a főpolgármester kedden az MTI-vel. Tarlós István a közleményben azt írta, Kálmán Olga, a DK által támogatott független főpolgármester-jelölt hétfőn „bágyadtan bejelentette”, hogy a főpolgármester leállíttatta a panelprogramot.

„Bizonyosan nem állítottam le ilyeneket, annál is kevésbé, mert nem is állt volna módomban” – fogalmazott a főpolgármester.

Ismertette, a több mint 900 000 budapesti lakásból összesen 1200 van a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában – jellemzően azok sem emeletes panelházakban –, és általában a panelos társasházakban is kisebbségben vannak a budapesti önkormányzatok, ezért nincsenek döntési helyzetben.

Úgy vélekedett, „Kálmán asszony” – környezetében valaki arra emlékezhetett, hogy – mint írta – nem tudja, hol és miért, valaki kitalálta: a tízemeletes panelos épületek felső két szintjét le kell bontani.

A főpolgármester ezt sem tudta volna megakadályozni, de – közleménye szerint – egy kérdésre válaszolva akkor azt mondta: ha statikai szempontok nem indokolják, értelmetlen, mert ettől nem nőne, hanem csökkenne a lakásszám. „Ha ez panelprogram? Ha ez leállítás?” – zárta közleményét Tarlós István.

(MTI)

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remek megnyilatkozások.
Ugyanakkor kicsit sok infót tartalmaznak, még megtanulják a harmadát az ellenzéki jelöltek:-))))
Mindegyik egyharmadot:-))

Hol lehet a panelprogramra pályázni a jelenben?

"Új panelprogram formálódik

Akár a még felújítatlan 800 ezer panellakás többségének az energetikai korszerűsítése elkezdődhet a következő években. A lakóközösségek várhatóan a költségek 40-50 százalékát vissza nem téríthető támogatás formájában kaphatják meg. A részletek a következő hetekben, a kormányalakítás után kerülhetnek napvilágra.

Heteken belül megjelenhet – a tavaly ősszel már nagy vonalakban bejelentett – új panelfelújítási program koncepciója. Várhatóan az iparosított technológiával épült társasházak 40-50 százalékos vissza nem térítendő támogatással lesznek korszerűsíthetők, de a részletek egyelőre nem nyilvánosak. A lényeg, viszont, hogy a még felújítatlan 800 ezer panellakás jó részének az energetikai korszerűsítése kezdődhet el a következő években. A rend kedvéért: a legelső központi panelprogram az ezredfordulón kezdődött, ám központilag vissza nem térítendő támogatási forma már 2015 óta nincsen." [bankkalkulator.hu, 2018]

Válaszok:
hhonor | 2019. június 25. 13:59

Pl. az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása mentén is látható volt a vonal melletti panelek esetén hőszigetelés illetve park, környezet rendezés. Az viszont nem derül ki, hogy ezek milyen forrásból valósultak meg.

Ugyanakkor van bárki számára elérhető pályázati lehetőség?
Hol lehet elérni a panelprogramot, mert a külső hőszigetelésre lennének érdeklődők?

Kálmán asszonyra nagy ez a Klein-Dobrev kabàt. Is.

Kàlmàn asszonynak nem sok ideje maradt megismerkedni a vàrosàllammal. Nehezen értette meg hogy a szèlerőmű szèl nélkül nem termel energiàt még Nyugaton sem. Hogy ha a TB vagyont elveszik akkor bizony fizetni kell az ellátásért kúlön újra és hiàba futtatja meg a hasonlóan buta addig bojkottàlt Zazrit G.Lajos kedvéért az a vàlasztàsok màsnapjàn mindkettőt kibassza. Annyira nem hülye még.

Jól ismerjük Kálmán asszonyt az unalmas műsoraiból.
Hazudik, mint a vízfolyás.

Válaszok:
hátakkor | 2019. június 25. 17:13

Eddig mindig megbukott. Most is zakó néz ki. Alap dolgokkal nincs tisztában.

Válaszok:
Sulammit | 2019. június 25. 17:41

Valóban megdöbbentő, hogy milyen sötét , és tájékozatlan Kálmán asszony.
Azt, hogy rosszindulatú, azt mindig is tudtuk, de, hogy se ő, se a tim ami körülveszi ennyire a bukására játsszon, na azt azért nem gondoltam.

De azért megkéri az árát. Nem megy el akármennyiért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés