Tarlós – Kálmán 1-0

Tarlós cáfolja Kálmánt: működik a panelprogram

2019. június 25. 12:39

Mint főpolgármester, nem is állíthatná le az állami programot – közölte a főpolgármester az MTI-vel.

Jelenleg is tart az állam által támogatott panelprogram, amely a panelos épületek energiatakarékosságra törekvő felújítását – szigetelés, nyílászárók, homlokzatok – jelenti – közölte a főpolgármester kedden az MTI-vel. Tarlós István a közleményben azt írta, Kálmán Olga, a DK által támogatott független főpolgármester-jelölt hétfőn „bágyadtan bejelentette”, hogy a főpolgármester leállíttatta a panelprogramot.

„Bizonyosan nem állítottam le ilyeneket, annál is kevésbé, mert nem is állt volna módomban” – fogalmazott a főpolgármester.

Ismertette, a több mint 900 000 budapesti lakásból összesen 1200 van a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában – jellemzően azok sem emeletes panelházakban –, és általában a panelos társasházakban is kisebbségben vannak a budapesti önkormányzatok, ezért nincsenek döntési helyzetben.

Úgy vélekedett, „Kálmán asszony” – környezetében valaki arra emlékezhetett, hogy – mint írta – nem tudja, hol és miért, valaki kitalálta: a tízemeletes panelos épületek felső két szintjét le kell bontani.

A főpolgármester ezt sem tudta volna megakadályozni, de – közleménye szerint – egy kérdésre válaszolva akkor azt mondta: ha statikai szempontok nem indokolják, értelmetlen, mert ettől nem nőne, hanem csökkenne a lakásszám. „Ha ez panelprogram? Ha ez leállítás?” – zárta közleményét Tarlós István.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150624

Ajánljuk még a témában