Mikor néznek a CEU-n a tükörbe?

2019. június 25. 12:00

Rétvári Bence
Facebook

Egy egyetemi diplomaosztó a legjobb hely a személyeskedő aktuálpolitikára?

„Alex Soros a CEU diplomaosztóját találta a legalkalmasabb helyszínnek arra, hogy aktuálpolitikai kérdésekben éles támadást indítson a magyar és több közép-európai ország kormánya ellen. Vajon egy egyetemi diplomaosztó a legjobb hely a személyeskedő aktuálpolitikára?

Vajon azt hiszik, hogy mindenki a diplomázók közül egyetért azzal, amit mondott? Vajon miért nem tiszteli azokat, akik a diploma miatt jöttek, és nem kíváncsiak Soros JR szélsőséges világnézeti kirohanására? Vajon ilyenkor szunnyad a »tolerancia« és a »világnézetileg semleges oktatás«? Vajon akkor »áll vissza« a demokrácia, ha kiteljesedik a CEU-s liberális véleménydiktatúra? Vajon ilyenkor miért nem ügyelnek kényesen az egyetemi tudományos élet szabadságára?

Vajon miért csak a Soros-egyetem diplomaosztója politikai fórum? Vajon mikor indítanak petíciót »mértékadó értelmiségiek«, hogy azért egy diplomaosztón mégse kellene aktuálpolitizálni? Vajon mikor tiltakozik a CEU-dolgozók szakszervezete a »fullasztó politikai légkör« miatt? Vajon mi lenne, ha liberálisék egyszer a tükörbe néznének???”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150621

Ajánljuk még a témában