Zárják be az elnöki hivatalt!

2019. június 25. 17:34

Ónody-Molnár Dóra
168 Óra
A csend nemcsak arról árul el mindent, Áder mennyire gondolta komolyan a környezetvédelmet (semennyire), de arról is, hol a helye a NER-ben.

„A klímakatasztrófa ügye tehát nyugalmas területnek ígérkezett. Iránymutatásként Áder főnöke, Orbán ki is fejtette, mit gondol a témáról, amikor Trump kilépett a klímaegyezményből: »Én még sokkhatás alatt vagyok, azért Magyarországon közmegegyezés van afelől – és ennek én is részese vagyok –, hogy a klímaváltozás valóság és veszélyes dolog« – nyilatkozta két évvel ezelőtt a miniszterelnök.

A sokkhatás azóta elmúlhatott, mert pár napja már a magyar kormány huszonöt másik tagállam ellenében a csehekkel és a lengyelekkel együtt megvétózta az uniós klímacélt, amely az üvegházhatású gázok kibocsátását korlátozná. A klímaváltozás valóság, de az autóipar még valóságosabb.

Na de mit reagált erre a fordulatra Áder, az államférfi, aki a klímaváltozást az emberiséget fenyegető legnagyobb veszélynek nevezte? Az biztos, hogy ha szerinte a civilizációnk jövője a tét, akkor nem érthet egyet az uniós egyezmény önző és felelőtlen megfúrásával.

Nos, nem reagált semmit. Egy nyikkanást se.

Ez a csend nemcsak arról árul el mindent, Áder mennyire gondolta komolyan a környezetvédelmet (semennyire), de arról is, hol a helye a Nemzeti Együttműködés Rendszerében.

Ebben a helyzetben az lenne a legerkölcsösebb és egyben a leginkább környezetbarát lépés, ha Áder maga kezdeményezné az elnöki hivatal bezárását. Legalább a Sándor-palota fűtésére és hűtésére felhasznált energiát meg lehetne takarítani. Ezzel máris hozzájárulna egy kicsivel a klímaváltozás elleni küzdelemhez.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki semmit nem tett le az asztalra, annak van nagy arca. Megszokott az ellenzéki oldalon, de néha nem lenne tilos gondolkodni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés