Orbán gazemberebb, mint a hülyekártyás cseh kollégája

2019. június 25. 13:04

Karafiáth Orsolya
24.hu
Trumpon és kelet-európai követőin kívül lassan mindenki leszűrte a következtetést, hogy a klímakatasztrófa nem olyasmi, mint a homeopátia, azaz nem hit kérdése csupán.

„Jelentem, a globális felmelegedés és az azt kísérő katasztrófák nem állnak meg ország- és kontinenshatároknál. Itthon is egyre több jele van a bajnak, durvulnak a nyaraink, szaporodnak a hőségriadók, a viharok, a felhőszakadások. Emellett egyre többen állítják, hogy a mindennapjaikat tönkreteszi a szorongás, amit az életünkbe (a felmelegedés miatt is) egyre jobban begyűrűző félelem okoz. Az optimisták a csodában bíznak, azaz olyan technikai megoldásokban, melyekkel kivonhatóak majd a légkörből az üvegházhatású gázok.

Rémületes, hogy a rohamosan olvadó sarki jégsapkákról és apadó gleccserekről és gyilkos tornádókról, fokozódó elsivatagosodásról szóló hírek dacára ma is vannak politikusok, akik még mindig a maguk pillanatnyi politikai hasznát veszik előre, s ezzel milliók életével játszanak.

Olvashattuk, hogy elbukott az a tavaly ősszel megfogalmazódott uniós javaslat, miszerint az EU-tagállamok 2050-re közösen klímasemlegessé tegyék Európát, értsd, annyi üvegházhatású gázt, leginkább széndioxidot bocsássunk ki, amennyit elhasználunk.

Bár Magyarország kormánya korábban támogatást ígért, végül most csütörtök este Csehországgal és Lengyelországgal közösen leszavazta a határozattervezetet. Így valami olyasmi kerülhet be a csúcsot lezáró nyilatkozatba, hogy a tagállamok nagy többsége vállalja, hogy eléri a klímasemlegességet 2050-re.

A cseh miniszterelnök, Andrej Babiš a csúcs, ő előkapta a hülyekártyát, miszerint honnan tudnánk, mi lesz 2050-ben, nem vagyunk mi jósok. »Miért kéne harmincegy évvel korábban arról döntenünk, mi fog történni 2050-ben?« – tette fel a cinikus kérdést, és a megcélzott hallgatóság, legalábbis azok, akik a holnapig alig látnak, bólogathattak vele. 

Miközben nyilvános hírekből, adatokból, tanulmányokból Trumpon és kelet-európai követőin kívül lassan mindenki leszűrte a következtetést, hogy a klímakatasztrófa nem olyasmi, mint a homeopátia, azaz nem hit kérdése csupán.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 166 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt sem tudja az ártatlan, hogy 2030- ig van aláírt szerződés ebben az ügyben.
Miért rohannak a leköszönő brüsszeliták 2050-ig?

Jaj, te kis kötözködő:-)
Hát ő az undorító szájú írónő, mi nem érhetünk le arra a szintre:-)))))

Ennyit arról hogy mennyi értelme van "küzdeni" a globális felmelegedés ellen: https://qubit.hu/2019/06/25/az-emberisegbe-van-kodolva-hogy-elbukja-a-klimavaltozas-elleni-harcot

Á, nincs is sajtó- és szólásszabadság, viszont van terror, meg diktatúra és nemsokára fekete autó megy az ilyen emberekért:-)))) írja a ballib média rendszeresen.

Úgy kellett volna írnia, hogy gazabbember (-::

De nem "a Wall Street hedgefundos sorosgyurkái" a klímaváltozásnak, hanem Orbán, Babis, meg a lengyel.
Igaz, ők nem megélhetési askenázik, mint a sorosgyurkák...
Elvégre Orbán, Babis, meg a lengyel Kaczinski hirdetéseivel vannak tele a médiaoldalak, hogy Fogyasszunk többet és még többet...
Sőt, annál is többet, ha kell, ha nem...

" az EU-tagállamok 2050-re közösen klímasemlegessé tegyék Európát, értsd, annyi üvegházhatású gázt, leginkább széndioxidot bocsássunk ki, amennyit elhasználunk."
Ezzel megvolnánk, tényleg egyszerű.
Klímasemlegessé tenni Európát...
Ennyit nem képesek Orbánék felfogni.
Visszatérne 50-re a hideg tél, meleg nyár formula. Ha nem, akkor a megélhetési profitaskenázik legfeljebb annyit mondanak: Európa ezt is elszúrta, pedig mi csak szimpla exponenciális profitnövekedést engedélyeztünk magunknak.
Ami így is elviselhetetlenül visszafogta a tettvágyunkat.
Szóltunk is a Karafiáthjainknak, dokumentálják, írják már le, mennyire gazemberebbek az EU-vezetők nálunk...

Várható, hogy ez a "szép csajszi" mikor nyilatkoztatja ki:
a ... Isten rosszul teremtette meg a világot.
...Mert felháborító, hogy a hamis askenázik, a rabló nyújorki spekulánsok szennyezése elönti a Földet. Amikor ellenkezőleg, minél jobban szennyeznek, a Földnek annál tisztultabbnak kellene lennie...
És főleg a klímának.
De addig is ilyesmiket inkább nem mond.
Hisz mindenki tudja, ugyanezek sajnálatosan holokausztérintettek, ergo: az ilyen nem szennyezhet, nem melegítheti a Földet, akkor sem, ha egyébként a buzi meleg, leszbi, gender Prájdok láncolatát pénzelik szerte a világon...

Jó reggelt kívánok, Karafiáth! Csakhogy felébredtél. Most, hogy a zöldeknél ez a téma, gyorsan észbekaptál, hogy neked is be kellene jelentkezned egy újabb a kormányt és Orbán Viktort sértő írással.
Téged nem a globális felmelegedés érdekel, - régóta mondjuk, hogy súlyos problémák elé nézünk - mert akkor feladatot vállalnál pl. Áder János mellett ennek terjesztésében. Téged egyedül az érdekel, hogy a fővárosi polgármester választásban egy kicsit rugdalózhassál Orbánba., na meg a pénz, amit ezért a szemét írásért kapsz.

"az EU-tagállamok 2050-re közösen klímasemlegessé tegyék Európát"

Klímasemlegessé?
Ez az ostoba tudja egyáltalán, hogy mit jelent a klíma, vagy csak ész nélkül tolja a politikai agitpropot?

Palika1955 reménytelenül szerelmes Orbán Viktorba, mert ez a szerencsétlen "10 év óta naponta nézegeti" állítólag az USA-ból Orbán Viktort.
Normális az ilyen?

Aki a Földdel akar foglalkozni, tanuljon Földtörténetet.
Hülye szerzőnket akkor sok meglepetés érhetné.

Karafiáth publicisztikája és költészete között sincs szoros összefüggés. Nem azért sajnálkozom, hogy elkezdett közéletileg megnyilvánulni, hanem mert rossz, unalmas publicisztikákat ír. A költészete ettől még releváns lehet, ha én nem is találtam benne a zsenialitás szikráit.
Demeter Szilárd

Palika1955 nem az Orsika, ő a rosalinda nicknevet választotta magának, jó múltkor.

"Ki ez a "fekete-lelkü" némber?"

Egy igazi HP!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés