Kétezermilliárdos csel

2019. június 25. 8:44

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap
Gyurcsány aligha fog megállni, a teljes ellenzéki térfél bekebelezése a célja.

„Ezek tehát a programok, ezeket ütköztetik a szerdáig tartó háziverseny keretében, a ballib médiában olykor napi szinten megrendezett »viták« keretében. A sületlenségek viadala, mondhatnánk, hiszen mintha mindegy is lenne, miről hadoválnak a jelöltek, csak legyen benne hevület, és persze – ahogy azt az elmúlt évtizedekben megszokhattuk – Orbán Viktor sűrű emlegetése. Ha jól dekódoljuk a kényszeredett vetélkedőt, a résztvevők közül valójában senki nem hisz semmiben, az ígéretcunami alatt végig csuriban van a kezük.

Nem csoda. Kálmán Olga pár hete még kizárta, hogy átlépjen a politika oldalára, Kerpel-Froniusról meg azt sem tudtuk, hogy létezik. Egyedül Karácsony volt akkor ringben, aki az előválasztási bohóckodás második fordulójára az esélyesek nyugalmával készült ráfordulni, mondván, csak megveri a mindenkivel összebalhézó Puzsér Róbertet.

Aztán jött május 27-e és Gyurcsány Ferenc. Ne tévedjünk: ez az egész hóbelevanc továbbra is ugyanaz az egymást is utáló, a másik szavazótáborát csábítgató, némi sarzsiért a sajátjait is eláruló bagázs, mint az EP-választás előtt. Csakhogy azon a voksoláson született egy olyan eredmény, amely egyrészt a Fideszt még erősebbé tette, másrészt váratlan átrendeződést mutatott az ellenzéki térfélen. Vagyis itt az idő újraszeletelni a tortát, ami egyébként kisebb lett! Márpedig szeletelésben a bukott miniszterelnök a király. Érdemes felidézni: Gyurcsány kitúrta a miniszterelnöki székből a saját pártja által jelölt Medgyessy Pétert, átvette a vezetést az MSZP-ben, amelyet eladósított, majd otthagyott. Új formációjával pedig 2011 óta azon dolgozik, hogy egykori csapatát a lehető legfurmányosabb módon felaprítsa. Hol együttműködést, hol külön indulást követel, érdekeinek megfelelően.

Legutóbb az EP-választáson vitt be egy gyomrost a szociknak, akiktől végre sikerült érdemben támogatókat elcsakliznia, saját felesége előtérbe tolásával, Karácsony kiszorításával. Aztán jött az újabb szemét húzás, Kálmán Olga indítása, akihez képest azért kevesebb meglepetésfaktort hordoz az ismeretlen momentumos.

De Gyurcsány itt aligha fog megállni. A modern baloldalról szóló, k…szott jó dolgozataiban már évekkel ezelőtt kifejtette, csak nem figyeltek rá az érintettek, hogy a teljes ellenzéki térfél bekebelezése a célja. Odáig már eljutott, hogy ő diktálja a tempót azon az oldalon. Ellenfele valójában nem a Fidesz, legalábbis egyelőre, hanem azok a politikusok, akik a bekebelezési tervében akadályozzák. Minden, amit lép, ennek függvényében értendő.

Úgyhogy alighanem a legkevésbé őt érdekli Kálmán Olga kétezermilliárdos programja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Gyurcsány aligha fog megállni, a teljes ellenzéki térfél bekebelezése a célja."

Minek mi a realitása, mi a valóság, kinek mi a célja? Gyurcsánynak, mint minden pártban, ha a szavazatszámok irányába tekintünk, minél nagyobb támogatói kör megszerzése biztosan ott van a célok között. Kinek nem lenne ez részleges célja? Magam azt gondolom ugyanakkor, hogy a fenti megfogalmazással elsődlegesen politikai szándékok mentén érzelmekre kívánunk hatni, ahogyan tettük ezt a múltban is sokszor, adott közösségre próbálva hatni elsődlegesen.

"Ezek tehát a programok, ezeket ütköztetik a szerdáig tartó háziverseny keretében, a ballib médiában olykor napi szinten megrendezett »viták« keretében."

Az, hogy elhangzanak programok (amelyekben lehetnek hibák is, de nem az egymásra ígérgetés az elsődleges szempont, sőt vannak olyan gondolatok is, amelyeket kimondottan a visszafogottság jellemez), s vannak érvek s észérv ütköztetések, gondolkozások, közös gondolkodások, ahol megjelenik a másikra figyelés, ahol megjelenik a másik személyének tisztelete, amelyek kikoptak vagy egyre inkább kikopnak a magyar politika világából, azok nem visszalépések, leszólandó megnyilvánulások, azok számára (akik komolyan gondolják a demokrácia gyakorlását és a választók tiszteletét, az adott politikai kultúra fontosságát).

Olyan politikára van szükségünk, amely a választóban valóban az embert, a választót látja, akit szolgálni kell, nem pedig sokszor szimplán csak eszközt lát, amely szükségszerű a hatalom megszerzéséhez. A demokráciában a társadalom megérdemeli, kijár neki, hogy komolyan vegyék, tiszteljék, ne programozható eszköznek, manipulálandó, megvezetendő, valakinek tekintsék, akitől csak azt akarják visszahallani, amit a politika elgondol.

Nem felesleges programokat felmutatni, elmagyarázni dolgokat, nem felesleges másokkal, más politikai felekkel érveket ütköztetni. Részint azért sem, mert ezen út kifejez valamit. Akkor sem felesleges, ha vannak módszerek, eszközök, a politika és média világában, amelyek sokkal hatékonyabbá tehetik a hatalom megszerzése érdekében folytatott munkálkodásokat, mert az előző út érzékelteti, komolyan gondoljuk, a választó több, mint egy szükségszerű, elsődlegesen befolyásolandó eszköz (és nem pedig meggyőzendő egyed), adott politikai célok eléréséhez.

Válaszok:
hhonor | 2019. június 25. 10:18
pollip | 2019. június 25. 10:34

jav.: , (azok számára akik komolyan gondolják...

Válaszok:
hhonor | 2019. június 25. 10:25

Milyen politikai, média megnyilvánulások azok, hogyan viszonyulnak azok az emberhez, amelyek arra sem méltatják a társadalmat, hogy a saját jövőbeni nagy közösséget érintő elképzeléseket, megosszák, bemutassák a társadalmuk irányába, a választót valóban tájékoztatni igyekezve s helyette inkább akár érzelmekre hatva sokszor becsapni, megvezetni, manipulálni igyekeznek másokat, mert azon megnyilvánulások adott célokat hathatósabban szolgálnak?

Gyurcsányi olyan, mint egy bulldog. Most az MSZP- T harapdálja véresre.
Félreértés ne essék, azért emlegetjük, mert nekünk tetszik.
Mekkora már, hogy Gyurcsányi ellen Gyurcsányi szöveggel kampányolnak telefonon:-))))

Én nem látom az ellenzék térfelén a másik személyes tiszteletét:-)
Megy a szurka- piszka rendesen.

"Gyurcsány aligha fog megállni, a teljes ellenzéki térfél bekebelezése a célja."

Felőlem kebelezze be a teljes ellenzéket. Az LMP és a Jobbik kifejezetten az idióta ellenében jött létre ( és jutott be a Parlamentbe, meg az EP-be), az mszp kb. 20x tudott volna megválni ettől az idiótától, mindig visszavették, megmentették. Megérdemlik egymást. KariGerit egy héten belül 3x szopatja meg a "Nagyformátumú" és még nincs vége. Egyedül az IMF+EU tudta levenni, egy államcsőd kellett hozzá. Most meg a Dobrev-Klein klán próbálja eldugni, de folyton felbukkan a feje. Szemmel látható az évtizedes sikertelensége, meg az alkoholproblémái. Az EB is szépen pénzeli őket. Jákob hamarosan nem Bangónéval fog fetrengeni, hanem Dobrev Klein Zetkin Clara asszonnyal. Jó nagy benga test, kurva erős kép lesz.

Ahogy D-209 Megyót, úgy fogja kinyírni ezt a beszarós fejű KariGerit. Is. A faszi se miniszterelnök nem lett, se főpolgi és közben Zuglót is átpasszolta Horváth Csacsinak :)

Viszont az mszp-t már 2x levitte a bejutási küszöbig. Remek munka, bár többen dolgoztak rajta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés