Kétezermilliárdos csel

2019. június 25. 08:44

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

Gyurcsány aligha fog megállni, a teljes ellenzéki térfél bekebelezése a célja.

„Ezek tehát a programok, ezeket ütköztetik a szerdáig tartó háziverseny keretében, a ballib médiában olykor napi szinten megrendezett »viták« keretében. A sületlenségek viadala, mondhatnánk, hiszen mintha mindegy is lenne, miről hadoválnak a jelöltek, csak legyen benne hevület, és persze – ahogy azt az elmúlt évtizedekben megszokhattuk – Orbán Viktor sűrű emlegetése. Ha jól dekódoljuk a kényszeredett vetélkedőt, a résztvevők közül valójában senki nem hisz semmiben, az ígéretcunami alatt végig csuriban van a kezük.

Nem csoda. Kálmán Olga pár hete még kizárta, hogy átlépjen a politika oldalára, Kerpel-Froniusról meg azt sem tudtuk, hogy létezik. Egyedül Karácsony volt akkor ringben, aki az előválasztási bohóckodás második fordulójára az esélyesek nyugalmával készült ráfordulni, mondván, csak megveri a mindenkivel összebalhézó Puzsér Róbertet.

Aztán jött május 27-e és Gyurcsány Ferenc. Ne tévedjünk: ez az egész hóbelevanc továbbra is ugyanaz az egymást is utáló, a másik szavazótáborát csábítgató, némi sarzsiért a sajátjait is eláruló bagázs, mint az EP-választás előtt. Csakhogy azon a voksoláson született egy olyan eredmény, amely egyrészt a Fideszt még erősebbé tette, másrészt váratlan átrendeződést mutatott az ellenzéki térfélen. Vagyis itt az idő újraszeletelni a tortát, ami egyébként kisebb lett! Márpedig szeletelésben a bukott miniszterelnök a király. Érdemes felidézni: Gyurcsány kitúrta a miniszterelnöki székből a saját pártja által jelölt Medgyessy Pétert, átvette a vezetést az MSZP-ben, amelyet eladósított, majd otthagyott. Új formációjával pedig 2011 óta azon dolgozik, hogy egykori csapatát a lehető legfurmányosabb módon felaprítsa. Hol együttműködést, hol külön indulást követel, érdekeinek megfelelően.

Legutóbb az EP-választáson vitt be egy gyomrost a szociknak, akiktől végre sikerült érdemben támogatókat elcsakliznia, saját felesége előtérbe tolásával, Karácsony kiszorításával. Aztán jött az újabb szemét húzás, Kálmán Olga indítása, akihez képest azért kevesebb meglepetésfaktort hordoz az ismeretlen momentumos.

De Gyurcsány itt aligha fog megállni. A modern baloldalról szóló, k…szott jó dolgozataiban már évekkel ezelőtt kifejtette, csak nem figyeltek rá az érintettek, hogy a teljes ellenzéki térfél bekebelezése a célja. Odáig már eljutott, hogy ő diktálja a tempót azon az oldalon. Ellenfele valójában nem a Fidesz, legalábbis egyelőre, hanem azok a politikusok, akik a bekebelezési tervében akadályozzák. Minden, amit lép, ennek függvényében értendő.

Úgyhogy alighanem a legkevésbé őt érdekli Kálmán Olga kétezermilliárdos programja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150603

Ajánljuk még a témában